Τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη
Σύννεφα στην Αττική Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Την Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική γενικά αίθριος και αργότερα λίγες νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα πιθανώς να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 29/12/1901 οι Θυελλώδεις άνεμοι στον Σαρωνικό προκάλεσαν προβλήματα στον Πειραιά. Το 2010 είχαμε υδροσίφωνα στη Ρόδο και το 2012 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Εμφανίστηκαν επίσης 2 στον Κουντούρα της Δ. Κρήτης. Και σημειώθηκαν 193 χιλιοστά βροχής στη Μακρινίτσα Πηλίου, με 105km/h μέγιστη ριπή ανέμου και 148km/h στον Παρνασσό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα