Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Τρίτη

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Τρίτη
pixabay

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη στη χώρα μας και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην περιοχή μας θα διατηρηθεί το υψηλό πεδίο πιέσεων ενώ αντίθετα η κεντρική Μεσόγειος και η βόρεια Ευρώπη επηρεάζονται από βαρομετρικά χαμηλά.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός λίγες με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μπ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 23 βαθμούς, στα δυτικά τους 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 19 Μαρτίου 2000 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα