Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια την Κυριακή – Άνοδος της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια την Κυριακή – Άνοδος της θερμοκρασίας
Σύννεφα στον αττικό ουρανό Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή και τις επόμενες ημέρες.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη σχεδόν τη χώρα με αραιές νεφώσεις και περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα είναι πιο πυκνές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 
 
 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version