Βαθμιαία βελτίωση του καιρού και εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού και εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη
Αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα Eurokinissi

Βελτιωμένος σε όλη την χώρα θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με άνοδο της θερμοκρασίας και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη σε όλη της χώρα, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στη περιοχή μας επεκτείνεται βαθμιαία ο αντικυκλώνας της Κεντρικής Μεσογείου, ενώ αντίθετα, η Κεντρική Ευρώπη επηρεάζεται από μέτωπα κακοκαιρίας από ένα βαρομετρικό  χαμηλό που βρίσκεται στα ανατολικά.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων νότια της χώρας μας. Σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο κατά περιόδους στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με δυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως  τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 17 Ιανουαρίου του 1964 ισχυρές χιονοπτώσεις έπληξαν την χώρα και χιόνισε και το έστρωσε μέσα στην Αθήνα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα