Αγανακτισμένοι για 6η συνεχόμενη Κυριακή

Αγανακτισμένοι για 6η συνεχόμενη Κυριακή
Στιγμιότυπο από την 6η Πανευρωπαϊκή συνάντηση του κινήματος των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος,Κυριακή 3 ιουλίου 2011 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σαράντα ημέρες στο Σύνταγμα οι "Αγανακτισμένοι". Επεισόδιο με αστυνομικό με πολιτικά και χρήση χημικών. Πορεία πολιτών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Ένταση το βράδυ της Κυριακής στην Αμαλίας (Vids)

Για 40η συνεχόμενη μέρα και έκτη Κυριακή, οι “Αγανακτισμένοι” διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια του 6ου Πανευρωπαϊκού Συλλαλητηρίου.

Πάνω από 5.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και ζητώντας την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε ένταση στην Αμαλίας, όταν νεαροί άρχισαν να κουνάνε τα κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Μια διμοιρία πέρασε μπροστά από τα κάγκελα, ωστόσο τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής πολίτες στην πλατεία ανακάλυψαν αστυνομικό με πολιτικά, τον οποίο και γύρισαν στην πλατεία για τον δουν οι συγκεντρωμένοι.

Ο άνδρας, ο οποίος δηλώνει ερευνητής δημοσίου θεαμάτος, κατέφυγε στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών στη διασταύρωση Ερμού και Νίκης, απομακρύνοντας έτσι τους οργισμένους πολίτες.

Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές, με συνθήματα, αποδοκίμασαν τις αστυνομικές δυνάμεις για τη στάση που κράτησαν στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις τους και τονίζουν ότι δεν τους πτοεί η βία.

Εξάλλου, εκατοντάδες “αγανακτισμένοι” πολίτες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια στις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Τοιχοκολλήθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαγόρευση απόπλου του πλοίου Audacity of Hope, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη.

*To βίντεο από τον σκηνοθέτη του 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα