”Βούλιαξαν” το Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι πολίτες

”Βούλιαξαν” το Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι πολίτες
Eurokinissi

Το ποτάμι των "Αγανακτισμένων" πολιτών πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων. Πρωτοφανής σε όγκο συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χιλιάδες άνθρωποι έστειλαν εκκωφαντικό μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα (Vids)

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των ”Αγανακτισμένων” από την πρώτη ημέρα που βγήκαν στους δρόμους. Το NEWS 247 κατέγραψε λεπτό προς λεπτό τη μεγάλη συγκέντρωση με Live εικόνα, βίντεο, φωτογραφίες και συνεχή ενημέρωση.

Δικαίως, όλοι περίμεναν τη δεύτερη πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία και οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος δεν τους απογοήτευσαν στο ελάχιστο. Οι αγανακτισμένοι πολίτες ξεπέρασαν τις 200.000 χιλιάδες, διπλάσιοι από την περασμένη Κυριακή.

Στην κυριολεξία, οι άνθρωποι που κατέβηκαν στην καρδιά της Αθήνας, πλημμύρισαν το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Ένα πανό στο κέντρο της πλατείας καλούσε, εδώ και δύο ημέρες, τον κόσμο να είναι όλοι στη διαμαρτυρία και πραγματικά ήταν όλοι εκεί. Πιστοί στο ραντεβού τους, οργανώθηκαν και ξεκίνησαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να βρεθούν στην καρδιά των εξελίξεων. 

Το μήνυμα το οποίο στάλθηκε ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρό και ταρακούνησε συθέμελα το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του. Η πλατεία κατακλύστηκε από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι θεώρησαν υποχρέωσή τους να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν στη χώρα τους.

Οι νέοι άνθρωποι έδωσαν βροντερό ”παρών”, αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους ότι, η γενιά του καναπέ και των 500 ευρώ, δεν είναι άβουλα υποκείμενα που δέχονται κάθε απόφαση παθητικά.

Η τρομακτική προσέλευση των ακομμάτιστων πολιτών έστειλε το μήνυμα, εντός και εκτός των τειχών, ότι οι Έλληνες δεν αστειεύονται. Το μέλλον τους είναι στα χέρια τους και δεν καθορίζεται από κανένα άλλο εξωτερικό παράγοντα.

Τέτοια μεγαλειώδης και συνάμα ειρηνική συγκέντρωση είχε πάρα πολλά χρόνια να οργανωθεί σε κάποια ελληνική πόλη. Κάθε κομμάτι της πλατείας ήταν γεμάτο κόσμο. Το πρωτοφανές ανθρώπινο ”κύμα” έδωσε τεράστιο παλμό και έστειλε μήνυμα οργής και αγανάκτησης σε όσους παίζουν με τις τύχες του.

Μία από τις ωραιότερες μαντινάδες, των Κρητικών που κατέφθασαν με κάθε μέσο στην Αθήνα, έλεγε ”Βρείτε μου ένα βουλευτή που να μην είναι ψεύτης, για να μου δείξει υπουργό που να μην είναι κλέφτης”, συμπυκνώνοντας σε δύο φράσεις το μήνυμα των κινητοποιήσεων και τη γενικότερη στάση απέναντι στους πολιτικούς.

Δεν τους αρκεί η ανάδειξη κάποιου άλλου πολιτικού κόμματος στην εξουσία, απαιτούν ριζική αναδιάρθρωση και άμεση τιμωρία όσων καταχράστηκαν την ψήφο τους.

Η πλειοψηφία των συνθημάτων που ακούγονται έχει ως κεντρικό άξονα την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Για τους πολίτες δεν είναι μόνο οι επαίσχυντες πράξεις των πολιτικών που τους αγανάκτησαν. Αισθάνονται προδομένοι και εξαπατημένοι από εκείνους που δε νοιάστηκαν για τη χώρα τους και την κατέστησαν έρμαιο των ξένων δυνάμεων.

Απαιτούν δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία που δε θα τους καταστήσει σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

Εμμένουν στο σύνθημα, ”Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε”, το οποίο τείνει να γίνει αξίωμα στα χείλια των εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων.

Η συγκέντρωση της Κυριακής, εκτός από το πλήθος κόσμου που συμμετείχε, σημαδεύτηκε από την πάρα πολύ έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στη Βουλή αλλά και στο νοητό τετράγωνο πάνω από το Σύνταγμα.

Οι γύρω δρόμοι παρέμειναν κλειστοί και υπήρχαν αρκετές κλούβες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην οδό Κουμπάρη στο Κολωνάκι, η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Επιπλέον, μικροεντάσεις σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κανάρη, όταν αστυνομικοί έκλεισαν το δρόμο και απαγόρευσαν τη διέλευση στους πεζούς.

 

Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με αποδοκιμασίες και κατηγόρησαν τους αστυνομικούς για τη στάση τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα