Αγρίνιο: Καταδίκη 9 μαθητών για κατάληψη σε σχολείο – Αντιδράσεις γονέων και μαθητών

Αγρίνιο: Καταδίκη 9 μαθητών για κατάληψη σε σχολείο – Αντιδράσεις γονέων και μαθητών
Σχολείο σε κατάληψη (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Έντονες οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε βάρος εννέα μαθητών που κατηγορούνταν για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, εννέα μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, οι οποίοι το πρωί της 16ης Μαΐου 2022, κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Οι μαθητές κατηγορήθηκαν, μετά από αναφορά της Διευθύντριας του σχολείου κ. Δέσποινας Γεωργιάδη, για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τον Οκτώβριο του 2020, ενώ υπέρ της αναφοράς είχε ταχθεί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Συγκεκριμένα, το σχολείο είχε τελέσει υπό κατάληψη για μία διδακτική ώρα την πρώτη μέρα, και για την επόμενη σχολική μέρα, χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή φθορές εντός του Σχολικού Συγκροτήματος.

Απο νωρίς το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, συμμαθητές των κατηγορούμενων παιδιών, γονείς, και καθηγητές σε μία προσπάθεια ένθερμης υποστήριξής τους, ενώ η δίκη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Agriniotimes.gr, σε βάρος και των εννέα μαθητών εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση, με την ποινή της επίπληξης και της Άσκησης της Επιμέλειάς τους για ένα χρόνο από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, ενώ η υπόθεση είχε πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να καταδικάζει την ποινική δίωξη των μαθητών και τη Διεύθυνση του Σχολείου να επιμένει στην απόφαση – αναφορά της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα