ΣΧΟΛΕΙΑ

Υποψήφιοι κοιτάζουν τις βάσεις εισαγωγής

Βάσεις 2022: Πόσο βοήθησαν οι εκτιμήσεις για τα μόρια

Προδιαγεγραμμένες οι σαφείς τάσεις για πτώσεις βάσεων σε τμήματα ‘’ρετιρέ’’ λόγω έλλειψης αριστούχων και πτωτικές και ανοδικές τάσεις ορισμένων βαθμολογικών περιοχών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τα φροντιστήρια Παπαδέα.

Νίκος Φίλης

Φίλης: 40.000 υποψήφιοι θυσία στο βωμό του Μινώταυρου της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας

Για ταξική αντικοινωνική και αντιεκπαιδευτική πολιτική κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως ο Νίκος Φίλης. "20.000 παιδιά δυνητική πελατεία στα Κολέγια" επισημαίνει.

Ανάρτηση βαθμολογιών Πανελλήνιων Εξετάσεων

Βάσεις 2022: Όσο ψηλότερα, τόσο μεγαλύτερες οι ελεύθερες πτώσεις

Ελεύθερες πτώσεις των τμημάτων υψηλής ζήτησης και άνοδοι των τμημάτων μεσαίας ζήτησης συνθέτουν την γενική εικόνα των βάσεων που ανακοινωθήκαν από το υπουργείο Παιδείας. Η ανάλυσή τους από τα φροντιστήρια Παπαδέα.

Νίκη Κεραμέως

Εξοργιστικό: Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί την αυστηρότητά του σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό

Ο 64χρονος πολύτεκνος εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος βρίσκεται υπό απειλή οικονομικής καταστροφής αφού, με απόφαση Κεραμέως, τέθηκε σε δυνητική αργία και περικόπηκαν κατά τα 2/3 οι αποδοχές του. Το χρονικό μιας εξοργιστικής υπόθεσης.

Υπουργείο Εξωτερικών

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για το κλείσιμο μειονοτικών σχολείων στη Θράκη

Την αναστολή λειτουργίας 29 μη μειονοτικών σχολικών μονάδων πρόταξε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, απαντώντας στην Τουρκία για την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων μειονοτικών σχολείων στη Θράκη.

Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2022: Μέχρι τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου

Έως το βράδυ της 18ης Ιουλίου έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν Μηχανογραφικά για εισαγωγή σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό σε Δημόσια ΙΕΚ. Τι θα πρέπει να προσέξουν.

Σχολική αίθουσα

Προσωρινοί πίνακες για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΔΥΠΑ - Ρεκόρ αιτήσεων, ενστάσεις μέχρι τη Δευτέρα

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς - κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων, εντός τριών (3) ημερών και συγκεκριμένα από το Σάββατο 16 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Νίκη Κεραμέως

Κολλέγιο Αθηνών: Σιωπή Κεραμέως για τον προβληματικό κανονισμό περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν και κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή δεν έχει πει κουβέντα εδώ και ένα μήνα για το ζήτημα του προβληματικού κανονισμού του Κολλεγίου Αθηνών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2022 - Ειδικά μαθήματα: Τα θέματα στο Ελεύθερο Σχέδιο

Με τα ειδικά μαθήματα και την εξέταση στο Ελεύθερο Σχέδιο συνεχίστηκαν σήμερα, Τρίτη (21/06) οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Τα θέματα από τα φροντιστήρια "Παπαδέα".

Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2022: Από σήμερα οι κωδικοί ασφαλείας για την υποβολή μηχανογραφικού - Πώς τους αποκτούν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που είναι απαραίτητος για τα μηχανογραφικά των πανελληνίων.

Bullying, φωτογραφία αρχείου

Συμμορία ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για εκβιασμούς, bullying και γενετήσιες πράξεις σε σχολεία

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων Ελλήνων, ενός 17χρονου και τριών 16χρονων, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για 23 αξιόποινες πράξεις σε μικρότερα παιδιά.