Ακόμη περισσότεροι νέοι Έλληνες στο πατρικό το 2019

Ακόμη περισσότεροι νέοι Έλληνες στο πατρικό το 2019

Πόσοι είναι οι Έλληνες ηλικίας 25-34 που συνεχίζουν να ζουν με τους γονείς τους. Σε τι ηλικία εγκαταλείπουμε το πατρικό και τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πάνω από τους μισούς Έλληνες ηλικίας από 25 έως 34 συνεχίζουν και ζουν στο πατρικό τους όπως φαίνεται στα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα με ποσοστό 57,8% η Ελλάδα είναι η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό που παρατηρείται το φαινόμενο αυτό, πίσω από την Κροατία (62%), ενώ την Ελλάδα ακολουθεί η Σλοβακία με ποσοστό 56,4%. Στον αντίποδα βρίσκονται οι τρεις σκανδιναβικές χώρες της Ε.Ε. όπου τα ποσοστά είναι χαμηλά μονοψήφια. Συγκεκριμένα μόνο το 4% των Δανών από τις παραπάνω ηλικίες συγκατοικεί με τους γονείς του, και ακολουθούν οι Φινλανδοί (4,8%) και οι Σουηδοί (5,7%).

Μέχρι τα 30 στο πατρικό οι Έλληνες

Οι Έλληνες είναι και από τους λαούς που φεύγουν σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Έτσι ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 28 είναι τα 25,9 χρόνια στην Ελλάδα είναι ακριβώς τρία χρόνια περισσότερα (28,9 έτη). Ο αποχωρισμός είναι ακόμη πιο δύσκολος για τους άντρες (σ.σ. κοινό στοιχείο σχεδόν σε όλες της χώρες της Ε.Ε.) με τους Έλληνες να εγκαταλείπουν το πατρικό, κατά μέσο όρο, στα 30,1 έτη και τις Ελληνίδες στα 27,7 χρόνια τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, το 2019 ακόμη περισσότεροι νέοι Έλληνες συνέχισαν να ζουν με τους γονείς τους, μία τάση αντίθετη με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα από 57,5% που ήταν το 2018 πήγαμε στο 57,8% πέρυσι. Η τάση αυτή οφείλεται κυρίως στους Έλληνες όπου από 66,4% πήγαν στον 68,6% την ίδια ώρα που οι Ελληνίδες μείωσαν την παρουσία στα πατρικά από 48,6% σε 47,1%.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version