news 24/7

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, με τον Έλληνα ομόλογο του, Χρήστο Σταϊκούρα. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Κορονοϊός: Λεμέρ και Σολτς καλούν τις ευρωπαϊκές χώρες σε ενότητα

Μετά την αποτυχία του Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία για τον οικονομικό τρόπο αντίδρασης στην πανδημία, Μπρουνό Λεμέρ και Όλα Σολτς καλούν τις χώρες της ΕΕ σε συνεργασία για την εξεύρεση λύσης για όλους τους πολίτες.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος

Δημήτρης Χριστόπουλος: Κανένα σκόντο με τη δημοκρατία

Ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος μιλά με τόλμη για την τύχη των προσφύγων εν μέσω πανδημίας, την επόμενη μέρα μετά τον εγκλεισμό και την τύχη των δικαιωμάτων στην αναγκαστική συνθήκη περιορισμού.

Προσφυγόπουλο στη Λέσβο

Επανεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ

Σε 8 χώρες της ΕΕ πρόκειται να επανεγκατασταθούν τουλάχιστον 1.600 παιδιά από προσφυγικές δομές ελληνικών νησιών. "Οι εργασίες μετεγκατάστασης θα συνεχιστούν με ταχύτατους ρυθμούς".

Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών εν μέσω κορονοϊού

Έρευνα News 24/7: Η ΕΕ απογοητεύει (ξανά) τους Έλληνες

Αρνητικά αποτιμούν οι Έλληνες τη μέχρι στιγμής στάση της ΕΕ ως προς τη διαχείριση της κρίσης κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7. Λύση το ευρωομόλογο, απαντά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες

ΕΕ: Εισήγηση για δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου που θα εκδώσει κορονο-ομόλογα

Μια "άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των κρατών-μελών και της ΕΕ σε ό,τι αφορά την πολιτική διακυβέρνηση, την αποφασιστικότητα και τους πόρους" ζητούν δύο Ευρωπαίοι επίτροποι.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Πολωνία-Ουγγαρία-Τσεχία παραβίασαν την νομοθεσία για τους πρόσφυγες

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκρινε ότι με την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες, Πολωνία, Ουγαρία και Τσεχική Δημοκρατία παραβίασαν το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Έκλεισε η συμφωνία για τον μηχανισμό ρευστότητας στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Βέλγιο.

Κορονοϊός: Πώς οι αισιόδοξες εκτιμήσεις έγιναν εφιάλτης για την Ευρώπη

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην γνώση του Reuters, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να επιδείνωσαν τη δύσκολη κατάσταση τους υπερεκτιμώντας την ικανότητα αντίδρασης τους.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Κορονοϊός - ΕΕ: Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 12 κρατών-μελών με αιχμές για τον Όρμπαν

"Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι για τον κίνδυνο παραβίασης των αρχών του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που απορρέουν από την έγκριση ορισμένων επειγόντων μέτρων" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Αντιμέτωπη με ένα σοκ η ΕΕ - Τι εκτιμά για την ελληνική οικονομία

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν είναι παρόμοια με την προηγούμενη κρίση. Πρόκειται για μια συμμετρική, εξωγενή διαταραχή μεγάλης έντασης και κατά πάσα πιθανότητα μικρής διάρκειας ως προς την υγειονομική διάστασή της.

Οι Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν σε σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2020

Δοκιμάζεται η συνοχή της ΕΕ - Η Γερμανία θα βάλει την ευρωζώνη σε light μνημόνια;

Φωνές και εντός του Βερολίνου για την άκαμπτη στάση. Καθοριστική η στάση Μακρόν. Εξετάζεται η λύση τα λεφτά να δοθούν από την ΕΚΤ και όχι από τον ESM, ώστε να μην απαιτηθούν Μνημόνια.

Γιατροί έξω από το υπουργείο Υγείας

Να υπάρξει πλέον κοινή  πολιτική για την υγεία, αλλά με σοβαρή ενίσχυση των δαπανών και του δημόσιου τομέα

Η πολιτική της ΕΕ για την υγεία έως τώρα  συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές, στην πράξη όμως καθοδηγεί και σπρώχνει τα κράτη μέλη στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, σε βάρος του δημοσίου. Τι συμβαίνει τα -πολλά- τελευταία έτη

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε

Στήριξη των Οικονομιών χωρίς όρους ζητά από τον ΕΜΣ η Ιταλία

Οικονομική βοήθεια άνευ προϋποθέσεων στις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου ζητά η ιταλική κυβέρνηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Έχουμε πλέον την απαραίτητη ευελιξία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Την έγκριση στη ρήτρα γενικής διαφυγής που δίνει απεριόριστη ελευθερία στα κράτη μέλη να κάνουν δαπάνες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιδημίας χαιρέτησε πριν λίγη ώρα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Οθόνη smartphone με τις εφαρμογές των facebook και instagram

Κορονοϊός: Πέφτει η ποιότητα του streaming σε facebook και instagram

Προκειμένου να μην προκαλέσει επιπλέον συμφόρηση στα δίκτυα εκπρόσωπος της 'μαμάς' εταιρίας ανακοίνωσε την υποβάθμιση της ποιότητας των videos που προβάλλονται καθημερινά από τις πλατφόρμες των facebook και instagram.

Άδεια η Γερμανία λόγω του κορονοϊού

Κορονοϊός: Οι ΥΠΕΞ κάθονται στο τραπέζι για τον επαναπατρισμό χιλιάδων ευρωπαίων

Συζήτηση μέσω βιντεοδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών της ΕΕ. Αναμένεται ακόμη να εξεταστούν οι γεωπολιτικές επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

Το μήνυμα της Ευρώπης στον Ταγίπ Ερντογάν: Ναι σε συμφωνία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών

Το «παζάρι» με την Άγκυρα θα είναι μακρύ και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό. Μέρκελ και Μακρόν αντικαθιστούν  κατ΄ ουσίαν στις διαπραγματεύσεις την ΕΕ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ

Ανοιχτή η Μέρκελ για ευρωομόλογο - Από το 2016 το πρότεινε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πολιτικά δύσκολη η απόφαση για τους Γερμανούς και ενδεχομένως να χρειαστεί περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών για να αποφασιστεί, εκτιμά το Bloomberg. Η ΕΕ πάντα ένα βήμα πίσω από τις ανάγκες.

Οι σημαίες ευρωπαϊκών χωρών στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  (AP Photo/Jean-Francois Badias)

ΕΕ: Προτεραιότητα η υγεία των πολιτών και η αντιμετώπιση της κρίσης

Με κοινό ανακοινωθέν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν μία σειρά μέτρων με άξονα την υγεία των πολιτών, την ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης και των συνεπειών της, αλλά και την ενίσχυση της έρευνας για την εξεύρεση εμβολίου.

Έλεγχος σε αεροδρόμιο της Βόρειας Κορέας

Κορονοϊός - ΕΕ: Κλείνει τα εξωτερικά σύνορά της για 30 ημέρες

Μέσω τηλεδιάσκεψης, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων για 30 μέρες. Ταυτόχρονα θα συντονίσουν την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Κομισιόν

Κορονοϊός: Η Κομισιόν συστήνει ομάδα επιστημόνων για τον συντονισμό της ΕΕ

"Η επιστημονική γνώση και οι καλές συμβουλές είναι πιο πολύτιμες από ποτέ", δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που θα είαι η πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε.

Εργαζόμενος στις Βρυξέλλες παρατηρεί την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού

Είμαστε σε πόλεμο με τον κορονοϊό

Μαύρες προβλέψεις από τον Ευρωπαϊο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς. Πώς ο κορονοϊός διαλύει τις οικονομίες και τις οδηγεί σε ύφεση. Ανάγκη λήψης μέτρων σε διεθνές επίπεδο.