news 24/7

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμβόλιο Pfizer: Αντιδράσεις από κράτη-μέλη για τη μείωση στις παραδόσεις, καθησυχασμός από Κομισιόν

Εμβόλιο Pfizer: Αντιδράσεις από κράτη-μέλη για τη μείωση στις παραδόσεις, καθησυχασμός από Κομισιόν

Γκρίνια αρκετών κρατών-μελών στην ανακοίνωση της Pfizer για μείωση των παραδόσεων. Επιστολή έξι χωρών για καθυστερήσεις. Καθησυχάζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 Νίκος Δένδιας

Δένδιας για διερευνητικές: Η Ελλάδα σε οποιαδήποτε συζήτηση δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο

"Η χώρα μας που φιλοδοξεί να είναι στον σκληρό πυρήνα του ιστορικού ευρωπαϊκού εγχειρήματος, δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί και τον ελληνικό νόμο" δήλωσε ο Ν. Δένδιας αναφορικά με τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας.

Εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V: Η Ρωσία θα καταθέσει αίτηση έγκρισης στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα

Εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V: Η Ρωσία θα καταθέσει αίτηση έγκρισης στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα

Το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, Sputnik V, θα παράγεται σε επτά χώρες. Έχει εγκριθεί στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και αναμένεται να κατατεθεί αίτηση έγκρισής του στην Ε.Ε. σύντομα.

Παγκόσμιος μαραθώνιος εμβολιασμών κατά του κορονοϊού

Κορονοϊός: Τα 5 προβλήματα της εκστρατείας εμβολιασμού παγκοσμίως

Ανεπάρκεια δόσεων, γραφειοκρατία και προβλήματα αποθήκευσης ορισμένα από τα ζητήματα που έρχονται αντιμέτωπες οι κυβερνήσεις στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της covid-19.

Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Κομισιόν: Δεν υπάρχουν διμερείς συμφωνίες για τα εμβόλια

Την ύπαρξη διμερών συμφωνίων μεταξύ κρατών και εταιρειών για την προμήθεια επιπλέον εμβολίων διέψευσε μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωκοινοβούλιου η Γενική Διευθύντρια Ασφάλειας Τροφίμων και Υγείας της Κομισιόν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου, στην Άγκυρα, 11 Ιανουαρίου 2021.

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Να σταματήσει η Ελλάδα την ένταση

Σε συνάντηση του με πρέσβεις της Ε.Ε. στην Άγκυρα, ο Ερντογάν έκανε λόγο για "μαξιμαλιστικούς χάρτες που εγκλωβίζουν την Τουρκία στις ακτές της", ενώ έχει ανακοινωθεί η επανέναρξη διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα.

Εμβόλιο κορονοϊού από την AstraZeneca

Εμβόλιο κορονοϊού: Η AstraZeneca υπέβαλε αίτηση έγκρισης στον EMA

Μετά τα εμβόλια των Pfizer/Biontech και Moderna, σειρά θα πάρει η AstraZeneca στην προμήθεια της Ε.Ε. με εμβόλια κατά του κορονοϊού, σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα χρήσης που υπέβαλε σήμερα στον EMA.

Μεταφορά εμβολίων στο Βέλγιο.

ΕΕ: Επιστολή Κυριακίδου για συμμόρφωση με τη στρατηγική εμβολίων

Επιστολή με την οποία θα ζητά απο τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμμορφωθούν με την στραρηγική των εμβολίων θα αποστείλει η Ευρωπαία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου στους υτπουργούς Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα

Μητσοτάκης: Παράδειγμα αλληλεγγύης η αρωγή της Πορτογαλίας στη Frontex

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την έδρα της Ακτοφυλακής Πορτογαλίας και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με μονάδα η οποία επιχειρεί στη Λέσβο, στο πλαίσιο των δράσεων της Frontex.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν

Δέκα κρίσιμες ημέρες και τρεις "καυτοί" μήνες για τα ελληνοτουρκικά 

Σε επιφυλακή η Αθήνα μέχρι να αναλάβει ο Μπάιντεν, ενώ ο Μητσοτάκης βρίσκεται στην Πορτογαλία, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

Το εμβόλιο της Pfzer μπροστά από τη Γερμανική σημαία

Αντιδράσεις για τα έξτρα εμβόλια της Γερμανίας

Ότι δεν επιτρέπεται στα κράτη μέλη να διαπραγματεύονται ξεχωριστές συμφωνίες για εμβόλια υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ η Γερμανία, έχει ήδη συμφωνήσει για 30 εκατ. επιλέον δόσεις

Στιγμιότυπο από το Λονδίνο

To Brexit είναι πλέον επίσημο: Η Μ. Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της ΕΕ

Μεταξύ θριάμβου και ανησυχίας το Ηνωμένο Βασίλειο αφού επίσημα από σήμερα είναι εκτός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς- Ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει τη νέα εποχή για τη χώρα, εκτός ΕΕ.

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, δείχνουν την υπογραφή Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ, 30 Δεκεμβρίου 2020.

Brexit: Υπογράφηκε η συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου

"Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία που προστατεύει πλήρως τα θεμελιώδη συμφέροντα της Ε.Ε. και δημιουργεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις εταιρείες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 

Υποστηρικτές της Τζανγκ Ζαν

Κίνα: Φυλάκισαν πολίτη-δημοσιογράφο που κάλυπτε την πανδημία στην Ουχάν

Η Τζανγκ Ζαν έστελνε ρεπορτάζ στην κορύφωση της κρίσης της πανδημίας στην Ουχάν. Οι αναφορές της έδειχναν το σκληρό πρόσωπο της πόλης όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός.

Η Ισπανία θα τηρήσει ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν

Κορονοϊός: Η Ισπανία θα τηρεί μητρώο με όσους αρνούνται να εμβολιαστούν

Η Ισπανία θα τηρήσει ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν, το οποίο θα μοιράζεται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με "σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων".

Έβρος-Γέφυρα Κήπων, ελληνοτουρκικά σύνορα

Ισορροπία του τρόμου στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν σε ιστορικό χαμηλό κατά τη διάρκεια του 2020. Τα προβλήματα που έβαλε ο Ερντογάν, η αντίδραση της ελληνικής πλευράς και ο επικείμενος διάλογος που κινδυνεύει να γίνει διάλογος κωφών.

Αεροδρόμιο στο Λονδίνο

ΕΕ: Υπέρ της άρσης απαγορευτικού μετακινήσεων από και προς τη Βρετανία

"Αιτιολογημένη και λογική η σύσταση της Κομισιόν για άρση των απαγορεύσεων των μετακινήσεων από και προς τη Μεγάλη Βρετανία", τονίζουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία αντεπιτίθεται με κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της ΕΕ

Η Μόσχα διεύρυνε τον κατάλογο εκπροσώπων χωρών μελών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της χώρας, σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι.

Ο Οσμάν Καβάλα, Τούρκος φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Κωνσταντινούπολη, 29 Απριλίου 2015.

Ευρώπη καλεί Τουρκία: "Απελευθερώστε αμέσως τον Οσμάν Καβαλά"

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως η σύλληψη και η προδικαστική κράτηση του Οσμάν Καβαλά πραγματοποιήθηκε ελλείψει αποδείξεων και η ΕΕ ζητά την απελευθέρωσή του.

Εμβόλιο κορονοϊού Pfizer: Η ΕΕ συμφώνησε να καταβάλει 15,5 ευρώ ανά δόση

Εμβόλιο κορονοϊού Pfizer: Η ΕΕ συμφώνησε να καταβάλει 15,5 ευρώ ανά δόση

Η τιμή του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer -που είναι εμπιστευτική και αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης- είναι λίγο χαμηλότερη από τα 19,5 δολάρια ανά εμβόλιο που συμφώνησαν να καταβάλουν οι ΗΠΑ.

Κόσμος στη Μεγάλη Βρετανία πριν το νέο lockdown. Έντονη ανησυχία από τη μετάλλαξη του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη χώρα

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής - Πού εντοπίζονται κρούσματα

Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού. Σε ποιες χώρες καταγράφονται κρούσματα και πόσο αποτελεσματικά είναι τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της παραλλαγής του ιού.

Έντονη ανησυχία σε όλη την Ευρώπη από τη μετάλλαξη του κορονοϊού

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τη μετάλλαξη του κορονοϊού

ΠΟΥ και ECDC κάλεσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τους ελέγχους μετά την ανακάλυψη νέου στελέχους κορονοϊού, που κυκλοφορεί ήδη και εκτός Βρετανίας. Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για τη νέα μετάλλαξη.