ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ειδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ευρωβαρόμετρο "ενόχλησε" τους Έλληνες δημοσκόπους

Το Ευρωβαρόμετρο "ενόχλησε" τους Έλληνες δημοσκόπους

"Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μία μεμονωμένη δημοσκόπηση για να αμφισβητηθούν όλες οι υπόλοιπες" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΔΕΑ. Κόλαφος το Ευρωβαρόμετρο για τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

EBRD: Success story η Ελλάδα

Βλέπουμε με χαρά τις βελτιώσεις στην Ελλάδα σημείωσε η πρόεδρος της EBRD υπογραμμίζοντας πως τώρα που οι χώρες σταδιακά θα αρχίσουν να ανακάμπτουν είναι μεγάλη ευκαιρία αυτό να με έμφαση στις "πράσινες" πολιτικές.

Μαύρος καπνός πάνω από στην πόλη της Γάζας, μετά από Ισραηλινές επιθέσεις, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Μέση Ανατολή: Αυξάνονται οι νεκροί - Εντείνονται οι πιέσεις για αποκλιμάκωση

Εκκλήσεις να δοθεί τέλος στις αιματηρές επιθέσεις κάνουν ΗΠΑ και Ζοζέπ Μπορέλ. Η Χαμάς είναι έτοιμη να διακόψει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ σε «αμοιβαία βάση», αναφέρει η Μόσχα.Εντείνονται οι φόβοι για ευρεία κλιμάκωση

Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα

Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων εστίασης

Το πρόγραμμα θα παρέχει στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, όπως εστιατόρια και κινητές υπηρεσίες τροφίμων, τροφοδοσία εκδηλώσεων, εξυπηρέτηση ποτών και άλλες δραστηριότητες.

Εκτοξεύσεις δεκάδων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ και πολύνεκρα πλήγματα του εβραϊκού κράτους εναντίον της Χαμάς

Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Ο ΟΗΕ σιωπά καθ' υπόδειξη των ΗΠΑ, έκκληση ΕΕ για αποκλιμάκωση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σιωπά για τη βία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, όπως ζήτησαν οι ΗΠΑ. Χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα.

ΕΕ: Ξεκίνησε η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης - Ιστορική μέρα για το "αύριο"

ΕΕ: Ξεκίνησε η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης - Ιστορική μέρα για το "αύριο"

Με σύνθημα "συνεργασία με τους πολίτες για μία πιο ανθεκτική Ευρώπη" πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το μέλλον της ΕΕ. Υπεγράφη κοινή δήλωση από Σασόλι, Κόστα και φον ντερ Λάιεν.

Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, 9 Μαΐου 2021

Ημέρα της Ευρώπης: Έπαρση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας στην Ακρόπολη, παρουσία της ΠτΔ

Παρουσία της Κ. Σακελλαροπούλου και του Μ. Σχοινά η ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας στην Ακρόπολη, με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης».

Οι Εμανουέλ Μακρόν και Πέδρο Σάντσεθ

Κοινή επιστολή πέντε ηγετών χωρών της ΕΕ σε Μισέλ - Φον ντερ Λάιεν για τα εμβόλια κορονοϊού

Ενίσχυση της παραγωγής και διανομής των εμβολίων κορονοϊού ζητούν πέντε επικεφαλής κρατών-μελών της ΕΕ με επιστολή τους προς τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει άρση της πατέντας για τα εμβόλια κορονοϊού

"Έτοιμη να συζητήσει' την πιθανή άρση των πατεντών που αφορούν στα εμβόλια κατά του κορονοϊού παρουσιάστηκε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, μετά τη σχετική πρόταση που κατέθεσαν οι ΗΠΑ.

Ο 16χρονος Alejandro Garcia από τις ΗΠΑ κάνει το εμβόλιο της Pfizer

ΕΜΑ: Ξεκίνησε την αξιολόγηση για το εμβόλιο της Pfizer σε εφήβους 12-15 ετών

Ξεκίνησε η αξιολόγηση για χρήση του εμβολίου της Pfizer στις ηλικίες 12- 15 ετών. Κανένα εμβόλιο δεν υπάρχει προς το παρόν για τα παιδιά, που είναι λιγότερο εκτεθειμένα στο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό.

Τουρίστες στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριο Βενιζέλος"

ΕΕ: Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες που είναι έτοιμες να δοκιμάσουν το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ των χωρών της ΕΕ που είναι έτοιμες να δοκιμάσουν άμεσα το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό. Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

Μέλη του Frontex

Η σκοτεινή διάσταση του Frontex - Στο μικροσκόπιο του ευρωκοινοβουλίου

Το Κοινοβούλιο έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εγκρίνει την εκτέλεση του προϋπολογισμού των θεσμικών οργάνων και οργανισμών. Επανεξετάζεται η χρηματοδότηση του Frontex λόγω σκοτεινών σημείων στη δράση του. Διαρκής η αδιαφάνεια στην ΕΕ.

Επιβάτες σε αεροδρόμιο την εποχή του κορονοϊού

Ευρωκοινοβούλιο: "Ναι" στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για ελεύθερα ταξίδια

Υπέρ του "ευρωπαϊκού πιστοποιητικού covid-19" οι ευρωβουλευτές για ελεύθερη μετακίνηση χωρίς διακρίσεις στην ΕΕ. Πώς θα χρησιμοποιείται. Τι προβλέπει για όσους δεν θα έχουν εμβολιαστεί.

Brexit: Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας

Brexit: Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εμπορικής συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε "πιστή εφαρμογή" της συμφωνίας.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Eurostat: Αυξημένα τα τιμολόγια ρεύματος στην Ελλάδα, ανακάμπτει η ζήτηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 η χώρα μας κινήθηκε αντίθετα από την τάση στην Ε.Ε. και παρουσίασε αυξημένες τιμές ρεύματος.