Αλβανία: Έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου να δοθεί η σορός του Κατσίφα

Αλβανία: Έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου να δοθεί η σορός του Κατσίφα
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος

"Να σταματήσει ο ανεύθυνος θόρυβος", ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κάνοντας έκκληση για παράδοση της σορού του 35χρονου προς ταφή.

Θερμή παράκληση προς όλους τους αρμοδίους, απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, να δοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Ας δοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα προς ταφήν σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση. Ας γαληνέψουν όλων οι ψυχές.

Ας σταματήσει ο ανεύθυνος θόρυβος. Τα υπόλοιπα μπορούν να μελετηθούν στη συνέχεια με αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Δόθηκε το “πράσινο φως” από τις αλβανικές Αρχές

Οι αλβανικές αρχές έδωσαν το “πράσινο φως” στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παραλαβή της σορού του γιου τους, όπως έγινε νωρίτερα σήμερα γνωστό. Για το σκοπό αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταβαίνουν από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα.

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή. Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία εξέδωσε την θετική απάντησή της σήμερα.

Για την κηδεία του θα υπάρξει σχετική ενημέρωση απ’ την οικογένεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα