Αλβανία: Στους 15 οι προσαχθέντες πριν και μετά την κηδεία Κατσίφα – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Αλβανία: Στους 15 οι προσαχθέντες πριν και μετά την κηδεία Κατσίφα – Αφέθηκαν ελεύθεροι
Στιγμιότυπο από την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Αλβανίας Eurokinissi

Συνολικά από χθες το πρωί έως και το απόγευμα μετά την κηδεία του Κων/νου Κατσίφα προσήχθησαν από τις αλβανικές Αρχές 15 Έλληνες και βορειοηπειρώτες. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν ένας συγγενής του θανόντος και εκπρόσωποι συλλόγων και ενώσεων των βορειοηπειρωτών.

Τις 15 έφτασαν συνολικά οι προσαγωγές Ελλήνων και βορειοηπειρωτών εντός του αλβανικού εδάφους από την Αλβανική Αστυνομία.

Οι τέσσερις πρώτοι που προσήχθησαν χθες το πρωί στα σύνορα αφέθηκαν μέχρι το μεσημέρι ελεύθεροι και επέστρεψαν στην Ελλάδα και η προσαγωγή τους έγινε, σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε η Αλβανική Αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ., γιατί έφεραν στις μπλούζες τους σύμβολα που κρίθηκαν ότι υποκινούν το μίσος και σκουφιά Full Face και έτσι δεν τους επετράπη η είσοδος από την Αλβανική Αστυνομία, στην Επικράτειά της.

Οι επόμενες 11 προσαγωγές έγιναν μετά την κηδεία του Κων/νου Κατσίφα σε βάρος συγγενούς του, ορισμένων Ελλαδιτών και εκπροσώπων συλλόγων, ενώσεων των βορειοηπειρωτών, και πρώην εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κρατήθηκαν έως τις τρεις τα ξημερώματα, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι άπαντες.

Αρχικά, δεν ενημερώθηκαν οι προσαχθέντες αυτοί τους λόγους της προσωρινής τους κράτησης, όπως καταγγέλλουν, στη συνέχεια όμως ενημερώθηκαν από τις αλβανικές Αρχές πως αυτό έγινε γιατί ήταν ύποπτοι για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Μετά την πολύωρη κράτησή τους, που οι προσαχθέντες αποδίδουν σε ψυχολογικό πόλεμο, αφέθηκαν τα ξημερώματα ελεύθεροι και πλέον κανείς τους δεν κρατείται από τις αλβανικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί πριν την κηδεία και από την ΕΛ.ΑΣ. για όσους πέρασαν τα σύνορα για Αλβανία μήπως μετέφεραν κάτι παράνομο με αρνητικά αποτελέσματα και τους έγιναν συστάσεις για αυτοσυγκράτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα