Αρσάκειο: Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου – “Ένα μήνα μετά, αφήνουν εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα”

Αρσάκειο: Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου – “Ένα μήνα μετά, αφήνουν εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα”
Bullying σε σχολείο ISTOCK

Για προσπάθεια συγκάλυψης της άγριας επίθεσης που δέχτηκε ο γιος της από συμμαθητές του στο Αρσάκειο κάνει λόγο η μητέρα του ανήλικου. "Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες".

Ένας -και πλέον- μήνας έχει περάσει από το περιστατικό που σημειώθηκε στο Αρσάκειο, όπου ένας 15χρονος έπεσε θύμα άγριου bullying από συμμαθητές του που έδεσαν πετονιά στον λαιμό του.

Οι γονείς του ανήλικου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου ζητώντας να προστατευτεί το παιδί τους. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τον δικηγόρο της οικογένειας, Σπύρο Δημητρίου οι γονείς του μαθητή ζητούν οι δράστες της επίθεσης να κάνουν τηλεκπαίδευση και να υποβληθούν σε αυστηρή επιτήρηση.

Επίσης, οι γονείς του 15χρονου ζητούν να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού τους και αποφευχθούν λεκτικά ή σωματικά πράξεις εκφοβισμού για τους μαθητές του ιδρύματος.

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα του ανήλικου, δήλωσε πως ένα μήνα μετά το περιστατικό, το σχολείο δεν έχει βοηθήσει καθόλου το παιδί της:

“Ένα μήνα μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό σωματικής κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον και η διοίκηση του σχολείου συνεχίζει να αφήνει εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα. Η διοίκηση του σχολείου δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, είναι εκπαιδευτικοί. Και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Δεν έχουν μπει στη θέση του παιδιού που πρέπει να συγχρωτίζεται καθημερινά μαζί τους. Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες”, σημείωσε για να προσθέσει:

“Την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης. Μέχρι τώρα, σχολείο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Το σχολείο διαρρέει ότι αναμένουν την έγκριση από τη δευτεροβάθμια και η δευτεροβάθμια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Αστειότητες και από τις δύο πλευρές. Ξέρετε τι με εξοργίζει; Ότι από τον γενικό χειρισμό πολιτείας και σχολείου τεκμαίρεται ότι οι γονείς των θυμάτων σχολικού bullying θα πρέπει να μπορούν να ξοδεύουν χρήματα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Και συζητάμε για τα αυτονόητα. Πραγματικά ελπίζω να καταφέρουμε με τη συμβολή της δικαιοσύνης να προστατέψουμε το παιδί μας”.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου μέσα στο Αρσάκειο, όταν έξι μαθητές -πέντε αγόρια και ένα κορίτσι- ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα σημάδια που άφησε η πετονιά στον λαιμό του 15χρονου μαθητή σοκάρουν.

Τα σημάδια από πετονιά στον λαιμό του 15χρονου

Τα σημάδια από πετονιά στον λαιμό του 15χρονου

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα