Άρση περιοριστικών μέτρων: Το σχέδιο που προτάθηκε στον πρωθυπουργό αποκαλύπτει η Huffpost Greece

Άρση περιοριστικών μέτρων: Το σχέδιο που προτάθηκε στον πρωθυπουργό αποκαλύπτει η Huffpost Greece
Έλεγχοι από αστυνομικούς σε πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων Eurokinissi

Την εισήγηση που έλαβε ο πρωθυπουργός για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αποκάλυψε η Huffpost Greece. Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων. Πότε θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις.

Το σχέδιο για την άρση περιορισμού των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που θα δοθεί στον πρωθυπουργό, δημοσιεύει αποκλειστικά η HuffPost Greece.

Πρόκειται για την εισήγηση των ειδικών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί από τον πρωθυπουργό, αφού προηγηθεί η οριστικοποίηση κρίσιμων ”λεπτομερειών” μέσα στο Σαββατοκύριακο και ενόψει του διαγγέλματος της Δευτέρας (27/04).

Η διαδικασία θα είναι αργόσυρτη, με πολλούς σταθμούς, πολλές λεπτομέρειες προς διευκρίνιση και κυρίως αιρεσιμότητα, καθώς η κυβέρνηση θα προχωρά κλιμακωτά και αφού οι ειδικοί μελετούν το αποτέλεσμα κάθε κίνησης αποκλιμάκωσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Διαβάστε όλο το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες στη HUFFPOST GREECE.

 

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Huffpost Greece, βασίζεται σε πληροφορίες σχετικά με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που επεξεργάζονται επιστήμονες της επιτροπής λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων, σε ανοιχτή γραμμή με την Πολιτική Προστασία, με υπουργεία και με εμπλεκόμενους φορείς από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Σταθμίζονται πρωτίστως τα επιστημονικά – ιατρικά δεδομένα, ενώ στη συνέχεια συνεκτιμώνται οι επιχειρησιακές δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού, οι δυνατότητες αλλά και οι ανάγκες του ιδιωτικού τομέα και της εθνικής οικονομίας, οι πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο πεδίο της εργασίας ή της καθημερινότητας στο σπίτι, αλλά και η χρονική περίοδος που διανύουμε – προ του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου.

Το βάθος χρόνου των δύο μηνών που προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα που βλέπετε παρακάτω, αποτελεί κεντρικό στοιχείο, καθώς θα επιτρέπει στους επιστήμονες και στην κυβέρνηση να μετρούν, να επανεκτιμούν και να αναδιαμορφώνουν, σύμφωνα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όλες τις προβλέψεις και τις ημερομηνίες.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει “κλειδώσει” οριστικά, ενώ και εκτός του χρονοδιαγράμματος προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες, σε σχέση με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ενδεικτικά:

– O ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας θα πρέπει να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο, βάζοντας δεδομένα και τεχνολογία στην καρδιά των αποφάσεων.

– Σε δεύτερο στάδιο θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για την νοσηλεία όσο και την διάγνωση για το σύνολο του πληθυσμού, καθώς και της ανάπτυξης των δυνατοτήτων μας για τηλεϊατρική.

– Αναγκαία είναι η άμεση επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τον συντονισμό των δράσεων και την κατάρτιση ολοκληρωμένης μελέτης Ανάλυσης και Εκτίμησης Επιπτώσεων σχετικά με την προστασία δεδομένων.

– Για τη μετανάστευση και τον Τουρισμό, προβλέπεται ότι θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο μετακίνησης εντός και εκτός χώρας είναι εφικτές.

– Για τις ευπαθείς ομάδες προτείνεται η συνέχιση της διαμονής και εργασίας από το σπίτι έως την μείωση του ρίσκου μετάδοσης σε αποδεκτά επίπεδα.

– Η σταδιακή επιστροφή στα σχολεία θα πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση ότι παιδιά με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να παραμείνουν κατ’οίκον και να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

– Θα υπάρξει έμφαση στην επαναλειτουργία κλάδων που σχετίζονται με εξαγωγές και με την επάρκεια της προσφοράς αγαθών στην εσωτερική αγορά, καθώς και στην ενθάρρυνση για τη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου ακόμα και από μικρές επιχειρήσεις. Όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα τηλε-εργασίας θα πρέπει την εφαρμόζουν σε ποσοστό τουλάχιστον 30% των ωρών εργασίας του προσωπικού τους.

– Εξετάζεται ήδη και για το ορατό μέλλον η ιδέα της εφαρμογής διαβατηρίου αντισωμάτων για ασθενείς με αντισώματα ή εμβόλιο (σε δεύτερο στάδιο) βασισμένη πάνω στην τεχνολογία blockchain (είναι μία ιδέα που διακινείται ευρέως στην Ευρωπαϊκή Ενωση άλλωστε).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα