news 24/7

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μητσοτάκης στη σύνοδο της ΕΕ: "Αναγκαία η έκδοση κορονο-ομολόγου"

Οι ηγέτες της ΕΕ δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση για την έκδοση κορονο-ομολόγου.

Υγειονομικό υλικό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

Στην Ελλάδα 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

"Οι σχέσεις φιλίας με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες αυτές τις ώρες" δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Ειδικές φόρμες, ιατρικά γάντια, καλύμματα παπουτσιών και απολυμαντικά περιλαμβάνονται στο υλικό που εστάλη.

Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS και οι εργαζόμενοί τους ζητούν την άμεση υποστήριξη της Πολιτείας

Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους Φορείς Παιδικής Προστασίας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Η ένταξή τους στα μέτρα ελάφρυνσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Μητσοτάκης: "Οπλαρχηγοί του καιρού μας οι γιατροί και οι νοσηλευτές"

Μητσοτάκης: "Οπλαρχηγοί του καιρού μας οι γιατροί και οι νοσηλευτές"

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την επικαιρότητα των ημερών. "Απέναντι στον κορονοϊό θα παρελάσει η ισχύς και η ενότητά μας", είπε χαρακτηριστικά.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αποδείξαμε ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά"

Ολοκληρώθηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο την εποχή του κορονοϊού. Η πορεία των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα το θέμα της συνεδρίασης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Φωτογραφία αρχείου)

Υπουργικό με τηλεδιάσκεψη στην εποχή του κορονοϊού

Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού. Θέμα συζήτησης η πορεία των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα. Οι παράγοντες που θα κρίνουν το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας από Δευτέρα - "Ελλάδα είμαστε όλοι. Ας την προφυλάξουμε"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας. Ποιοι και πώς θα μπορούν να μετακινούνται. Κάλεσε σε συστράτευση στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το τέλος του εφιάλτη και τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων

Το τέλος του εφιάλτη και τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων

Γιατί στο μυαλό του πρωθυπουργού δεν είναι τίποτε άλλο την παρούσα στιγμή παρά η προστασία των ανθρώπινων ζωών και η αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Το νέο τοπίο που δημιουργείται.

Γυναίκα έξω από κλειστό φαρμακείο

Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα στήριξης για ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους

Έμειναν εκτός των μέτρων, 120.000 εργαζόμενοι, αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Ελληνικός Σύνδεσμος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων.

Σιώρας για κορονοϊο: "Κίνδυνος μετάδοσης λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία"

Σιώρας για κορονοϊο: "Κίνδυνος μετάδοσης λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία"

Ο Ηλίας Σιώρας, γενικός γραμμματέας της ΕΙΝΑΠ, μίλησε στο News 24/7 για τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία, τον κορονοϊό και το σύστημα υγείας που έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Επέκταση της ενίσχυσης των 800 ευρώ σε όσους πλήττονται - Κανονικά το δώρο Πάσχα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού.Έκτακτο δώρο στους εργαζόμενους στην Υγεία. Νέες προειδοποιήσεις προς όλους να σεβαστούν την καραντίνα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί ξανά στους πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, αλλά και την πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης συναθροίσεων, λόγω του κορονοϊού.

Αλ. Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Ελπίζουμε οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης να μη στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές"

"Η κυβέρνηση άργησε να εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις Εκκλησίες. Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε". Η κριτική που άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για κορονοϊό: "Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο αλλά όχι ανίκητο εχθρό"

Μήνυμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό. Έκανε έκκληση για υπευθυνότητα και προειδοποίησε για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα του κορονοϊού την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Τσίπρα για το κλείσιμο των εκκλησιών

"Η θέση μου ήταν από την αρχή ότι έπρεπε να κλείσουν, ήθελα να τους δώσω χρόνο", φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός στην παρατήρηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης ότι "έπρεπε να κλείσουν από την αρχή οι εκκλησίες".

Εκκλησιαστική λειτουργία.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για τις εκκλησίες "αδειάζει" τους "ταλιμπάν"  της ορθοδοξίας και του κόμματός του

Ελπίζουμε τα «γαλάζια» στελέχη να μην πουν και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσα έλεγαν για όποιο κόμμα ή πρόσωπο ζητούσε την παρέμβαση της πολιτείας ώστε οι ναοί να μην καταστούν «υγιειονομικές βόμβες» και σύμμαχοι του κορονοϊού!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Aναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Παρέμβαση της κυβέρνησης και αναστολή όλων των θρησκευτικών λειτουργιών, λόγω κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις".

Ορκίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Προεδρικό Μέγαρο

Ορκίστηκε ο Χαρδαλιάς υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ορκίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα.Φωτό αρχείου.)

Πίεση προς τους ευρωπαίους για την οικονομία, χρησιμοποίηση του "μαξιλαριού" και σύσκεψη αρχηγών θα ζητήσει ο Τσίπρας από Μητσοτάκη

Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό, πώς ελήφθη η απόφαση και τι προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον κορονοϊό.

Ο Αμβρόσιος

Επικίνδυνος Αμβρόσιος: "Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τους ναούς"

Σε επιστολή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας καλεί τον πρωθυπουργό να μην γίνει "διώκτης του Χριστού" και τονίζει, οτι η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει τις εκκλησίες. Ισχυρίζεται, οτι ο ιός κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, το 1981!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Εκτακτα μέτρα - Κορονοϊός: Κλείνουν τα σύνορα με Αλβανία και Β. Μακεδονία - Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις εκκλησίες

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Κλειστά σύνορα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Διακοπή αεροπορικής σύνδεσης με Ισπανία. Τι είπε ο πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο για τις εκκλησίες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για κορονοϊό: "Περιμένω τη συνεργασία της εκκλησίας"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ζήτησε υπευθνότητα από τους πολίτες στη μάχη κατά του κορονοϊού. "Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, δεν θα γίνουμε Ιταλία"