news 24/7

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Κυβερνητικές πηγές για Νταβός: Ξένοι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα διαφορετικά

Περισσότερες από 17 διμερείς επαφές με σημαντικούς πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες είχε στο Νταβός ο Μητσοτάκης, μεταξύ των οποίων ανώτερους παράγοντες των ΗΠΑ.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας Juan Guaidó

Ο Μητσοτάκης έβγαλε σέλφι με Γκουαϊδό και δήλωσε τη στήριξη του

Συναντήσεις με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και το Ιράκ, αλλά και την οικονομική συνεργασία με τη Ιαπωνία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός.

Μητσοτάκης: Λάθος ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου

"Η μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου ήταν ένα λάθος, όμως αυτό δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις ελληνογερμανικές σχέσεις", ανέφερε σε συνεντευξή του στο Politico ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά αλλάζει τακτική και ανοίγει μέτωπα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Χωρίς εσωκομματικές αντιδράσεις –προς το παρόν; - η νέα στρατηγική, παρότι το νομοσχέδιο για τα κολέγια θα επιθυμούσε να ψηφίσει ένα τουλάχιστον κορυφαίο στέλεχος. Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, θέτει τέλος στο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια του World Economic Forum, στο Davos της Ελβατίας, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

Μητσοτάκης: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ ευρώ σε επτά- οκτώ χρόνια

Σε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ δήλωσε ότι “νικήσαμε τους λαϊκιστές της αριστεράς και της δεξιάς με κεντροδεξιά ατζέντα”

Μητσοτάκης: Δε χρειαζόμαστε την άδεια της Τουρκίας για τον East Med

Μητσοτάκης: Δε χρειαζόμαστε την άδεια της Τουρκίας για τον East Med

Από το Νταβός ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης υπάρχει θέμα για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ. Δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει τελικά στη διαδικασία του Βερολίνου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτό αρχείου.

Μητσοτάκης στο Politico: Στον ανασχηματισμό θα βάλω περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση

Για τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αλλά και για τη γυναικεία εκπροσώπηση στην κυβέρνησή του μίλησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Politico

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Το "κάψιμο" του σχεδιασμού Κυριάκου για "κάψιμο" της απλής αναλογικής, βασικός στόχος της Κουμουνδούρου

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η κυβερνητική πολιτική θα συμβάλλει ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για συγκρότηση «κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων» από τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η αριστεία αλλά η πελατεία των κολεγίων

Την αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που δίνει πρόσβαση στο Δημόσιο σε αποφοίτους κολεγίων ισοτίμως με τους πτυχιούχους ΑΕΙ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με Κραμπ - Κάρενμπάουερ, Λεμέρ και Γκουαϊδό στο Νταβός ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μεταβαίνει απόψε στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου θα συναντηθεί με επενδυτές αλλά και την πρόεδρο του CDU, το Γάλλο υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για εκλογή Σακελλαροπούλου: Στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε

Για "μετάβαση στη νέα εποχή" έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο συμβολισμό της εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως προέδρου της Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας. Η απουσία Σαμαρά, οι επιστολικές ψήφοι και το απρόοπτο με τα τροχαία Μανωλάκου και Μεϊκόπουλου

Ο Αντώνης Σαμαράς

"Θα είμαι η φωνή της  βάσης της παράταξης στα εθνικά θέματα", το καθαρό μήνυμα Σαμαρά σε Μητσοτάκη

Γιατί η θέση που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» για τη Χάγη και το προσφυγικό ανησυχεί περισσότερο το Μαξίμου.

Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου: Εκλέγεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Με 263 ψήφους, δηλαδή άπαντες τους βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, πλην Σαμαρά, και δύο απόντων για λόγους υγείας αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία Πρόεδρος Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Μητσοτάκης: Αυτονόμηση της παιδείας από το κράτος- πατερούλη 

Για τα τρία σημαντικά βήματα του νομοσχεδίου για την παιδεία μίλησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη σύνδεση της αξιολόγησης των ΑΕΙ με τη χρηματοδότηση του

Ο Μάικ Πομπέο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιστολή Πομπέο σε Μητσοτάκη: Στηρίζουμε την ασφάλεια της Ελλάδας

Την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στον πρωθυπουργό έδωσε στη δημοσιότητα ο Πέτσας ως απόδειξη της επιτυχίας του ταξιδιού Μητσοτάκη στην Αμερική. Η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία του Βερολίνου.

Εκδήλωση μνήμης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Καποδίστριας" του Πολεμικού Μουσείου. 
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Μητσοτάκης για βία ακροδεξιάς, καταλήψεις και θεωρία "σπασμένου παραθύρου"

Σε εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε Φύσσα και Ιακόμπι, αλλά και σε καταλήψεις- Εξάρχεια. "Η οργανωμένη πολιτεία είναι ο μόνος φορέας της νόμιμης βίας", δήλωσε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν: "Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ για να μας προκαλέσει - Χωρίς υφαλοκρηπίδα η Κρήτη"

Ρεσιτάλ προκλητικών δηλώσεων από τον πρόεδρο της Τουρκίας. "Ο Μητσοτάκης κάλεσε στην Ελλάδα τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει", ενώ στο στόχαστρό του μπήκε εκ νέου η Κρήτη.