news 24/7

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

"Η προσφυγική κρίση ήρθε για να μείνει": Το σχέδιο της κυβέρνησης και η πίεση σε ΕΕ- Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιμένει για ευρωπαϊκές λύσεις, η χώρα όμως χρειάζεται και έχει εθνικό σχέδιο. Υπερασπίστηκε τα κλειστά κέντρα. “Ο πολιτισμός μας είναι πολύ ισχυρός για να επηρεαστεί έτσι εύκολα από άλλους” δήλωσε, ζητώντας ενότητα και απομόνωση των ακραίων φωνών.

Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων "ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ".

Μητσοτάκης: Δε θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια

"Καμία φορά κάνουν λάθη και οι δημοσιογράφοι των Financial Times", είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση Τσίπρα για τον ποινικό κώδικα και για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε υποθέσεις διαφθοράς. Υποστήριξε ότι πολλά τραπεζικά στελέχη ταλαιπωρήθηκαν για χρόνια στα δικαστήρια για επιχειρηματικές αποφάσεις χορήγησης δανείων.

O Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά στην "Ώρα του πρωθυπουργού"

Η Ώρα του Πρωθυπουργού: Ο Μητσοτάκης απαντά σε Τσίπρα και Γεννηματά

Σε ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά, απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της "Ώρας του πρωθυπουργού". Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη διαφθορά και τα οικονομικά εγκλήματα και τη στάση της κυβέρνησης ως προς αυτά και η αντίστοιχη του ΚΙΝΑΛ το μεταναστευτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάγκρεμπ.

Ενόχληση στην Αθήνα για ευρωπαϊκή υποκρισία στο προσφυγικό- μεταναστευτικό

Διπλό πρέσινγκ Μητσοτάκη σε Ευρώπη - Τουρκία στο συνέδριο του ΕΛΚ. Ο πρωθυπουργός πιέζει όλο και περισσότερο τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε ένα ενιαίο σύστημα ασύλου.

Μητσοτάκης:  Πολιτική και ηθική υποχρέωση οι πολιτικές για το περιβάλλον

Μητσοτάκης: Πολιτική και ηθική υποχρέωση οι πολιτικές για το περιβάλλον

Παρέμβαση στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ έκανε ο πρωθυπουργός. “Η ανάπτυξη είτε θα είναι βιώσιμη ή δεν θα υπάρχει” τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες

Με τον ομόλογό του της Κροατίας Andrej Plenkovic συναντήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων.

Tayyip Erdogan και Mevlut Cavusoglu

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για προπαγάνδα στο προσφυγικό. Ανακοίνωση - πρόκληση με υποδείξεις

Επίθεση στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Υποστηρίζει ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών έχουν μειωθεί και κάνει λόγο για "αντιτουρκική προπαγάνδα"

Από την Ολομέλεια της Βουλής.

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Παρασκευή στη Βουλή Μητσοτάκης, Τσίπρας και Γεννηματά

Σφοδρή αντιπαράθεση και σύγκρουση κορυφής του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για διαφθορά και μεταναστευτικό.

Τα μέτρα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Στη φωτογραφία μικρός πρόσφυγας κατά την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν: Αντιδράσεις στα νησιά για τα κλειστά κέντρα

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, έχει ήδη προκαλέσει αναβρασμό. Υπό παραίτηση ο δήμαρχος Σάμου. Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Για "οριακή κατάσταση" στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάγκρεμπ.

Μητσοτάκης για προσφυγικό - μεταναστευτικό: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της

Προτεραιότητα της νέας Κομισιόν πρέπει να είναι η ενιαία πολιτική ασύλου είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ. Επεσήμανε πως: “Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση” και ζήτησε ουσιαστική αλληλεγγύη

Αντικαπνιστικός νόμος

Αντικαπνιστικός νόμος: Γίνεται πράξη, μετά από 10 χρόνια και 11 νομοθετήματα

Η προαγωγή της Υγείας και η πρόληψη για την αποτροπή της έναρξης του καπνίσματος, η προστασία των μη - καπνιστών, η υποστήριξη στη διακοπή καπνίσματος και ο έλεγχος στα προϊόντα καπνού, οι βασικοί άξονες του αντικαπνιστικού νόμου. Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και 11 ΠΔ για να φτάσουμε στο σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το ΕΛΚ εκλέγει νέο πρόεδρο - Σε πάνελ για την κλιματική αλλαγή ο Μητσοτάκης

Κλιματική αλλαγή, Δ.Βαλκάνια και νεολαία στο επίκεντρο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ όπου θα συμμετάσχει Τετάρτη και Πέμπτη ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση επίσημης ενημέρωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος

Μητσοτάκης για αντικαπνιστικό: Μία νέα συμμαχία για την υγεία, που θα οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία

Για προστασία της δημόσιας υγείας και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου κατά του καπνίσματος. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία τύπου, αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα” δήλωσε και υποστήριξε ότι: “Ο εχθρός είναι ο καπνός, όχι οι καπνιστές”.

Αλέξης Τσίπρας

Το μεγάλο - έστω και καθυστερημένο - βήμα για τη δημιουργία του νέου ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία εγκρίνει τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), στην οποία συμμετέχει και η Προοδευτική Συμμαχία και που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο αλλαγής του. Η ΚΟΕΑ θα συνεδριάσει μάλιστα το άλλο Σαββατοκύριακο, σε ένα ιδιότυπο “ντιμπέιτ” Μητσοτάκη-Τσίπρα. Αύριο αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης της πανελλαδικής συνάντησης της “Κίνησης των 53+”

Πρόσφυγες και μετανάστες στο Hot Spot της Σάμου

Μεταναστευτικό: Σε ποια νησιά θα γίνουν τα πρώτα κλειστά κέντρα

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους περιφερειάρχες για αλληλεγγύη στα νησιά και προς τους Ευρωπαίους για συνολική λύση. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σχέδιο για τα προαναχωρησιακά κέντρα κλειστού τύπου - 1.700 προσλήψεις σε φύλαξη συνόρων, υπηρεσίες ασύλου και κλειστά κέντρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

Μητσοτάκης στη Handelsblatt: Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δύο χρόνια από σήμερα

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα έδωσε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι ήδη οι πολίτες είναι πιο αισιόδοξοι, ενώ ζητά λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό - προσφυγικό.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να δίνω μάχη στην Ευρώπη εάν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας για το προσφυγικό

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να δίνω μάχη στην Ευρώπη εάν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας για το προσφυγικό

Αλληλεγγύη προς τα νησιά για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτησε από τους περιφερειάρχες ο πρωθυπουργός. “Ποσοτικά, δεν είναι μεγάλο το ζήτημα” εκτίμησε ο Χρυσοχοϊδης. Συζήτηση για ΕΣΠΑ, σύνδεση κονδυλίων με διαχειριστική επάρκεια.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο ΜΑξίμου. Φωτο αρχείου.

Μητσοτάκης με περιφερειάρχες: ΕΣΠΑ, πρόσθετοι πόροι και αρμοδιότητες στις περιφέρειες

Η πορεία της υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020 στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες. Πρόσθετες αρμοδιότητες υπό την αίρεση της αποδεδειγμένης διαχειριστικής ικανότητας για νέες δράσεις και ολίγον μεταναστευτικό

Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου

Η έναρξη της... ανασχηματολογίας βλάπτει σοβαρά τη συνοχή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης

Η συζήτηση ξεκινά τέσσερις μόλις μήνες μετά τη συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ πληθαίνουν τα “φάλτσα” από υπουργούς και υφυπουργούς. Αν δεν κλείσει άμεσα η συζήτηση, υπάρχει εμφανής κίνδυνος για την κυβέρνηση να ενταθεί η εσωστρέφεια, αλλά και υπουργοί και υφυπουργοί “να κατεβάσουν τα μολύβια”.

Τσιτσιπάς για Μητσοτάκη: "Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά με καλή παρέα"

Τσιτσιπάς για Μητσοτάκη: "Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά με καλή παρέα"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την πρόκρισή του στον τελικό του ATP Finals και έβγαλαν φωτογραφίες, με τον 22χρονο τενίστα να δημοσιεύει μια από αυτές και να τη σχολιάζει.

Μακάριος Λαζαρίδης

Μακάριος Λαζαρίδης: "Είτε αρέσει, είτε όχι στον κ. Τσίπρα ο νόμος και η τάξη επανέρχονται"

"Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, εμπιστεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία γι' αυτά που τους υποσχέθηκε. Θα γίνουμε μια κανονική χώρα", ανέφερε.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής

ΣΥΡΙΖΑ: Η διάταξη Μητσοτάκη αφορούσε και τον Φρουζή

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη διάταξη για τους υπόδικους επιχειρηματίες στην οποία αναφέθηκε, όπως υποστηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην κατάθεσή του.

Μητσοτάκης: Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού. Θα προστατεύσουμε το brand Μακεδονία

Μητσοτάκης: Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού. Θα προστατεύσουμε το brand Μακεδονία

Συζήτηση με οινοπαραγωγούς της Ημαθίας είχε ο πρωθυπουργός. "Υπάρχει μία αισιοδοξία ότι η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση. Ένα καλό ποτήρι κρασί, το οποίο ούτως ή άλλως ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου, μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε ακόμα καλύτερα για τις προοπτικές της χώρας μας", είπε.

Σε εργοστάσιο που επαναλειτουργεί μετά από πέντε χρόνια ο Μητσοτάκης

Σε εργοστάσιο που επαναλειτουργεί μετά από πέντε χρόνια ο Μητσοτάκης

Επίσκεψη στην Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος στα Διαβατά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο της διαδικασίας επαναλειτουργίας της βιομηχανίας, ώστε να δημιουργηθούν γρήγορα οι θέσεις εργασίας.

Εμπορικό σήμα και σποτ των μακεδονικών προϊόντων

Να κλείσει το θέμα με τα εμπορικά σήματα θέλει ο Μητσοτάκης

Περιοδεία στη Νάουσα πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες ουσιαστικά διαμήνυσε σε Ζάεφ ότι η Ελλάδα θα στηρίξει ενεργά την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας εφόσον διασφαλιστεί και η προστασία των μακεδονικών προϊόντων

Μητσοτάκης: Νέο ασφαλιστικό με ελεύθερη επιλογή εισφορών

Μητσοτάκης: Νέο ασφαλιστικό με ελεύθερη επιλογή εισφορών

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την αποσύνδεση της ασφάλισης από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα. “Αγαπητέ Ζόραν, έχουμε χρέος να αμβλύνουμε τις πολλές αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών” είπε, στεκόμενος στο θέμα της προστασίας των μακεδονικών προϊόντων και θέτοντας ως βάση συζήτησης το σήμα που παρουσίασε σήμερα ο ΣΕΒΕ.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ

Ο Ζάεφ κάλεσε το Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία - Θετικό κλίμα για τα εμπορικά σήματα

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας έγινε σε κλίμα συνεννόησης. Ο Ζάεφ δήλωσε στη συνέχεια ότι ο Μητσοτάκης του είπε πως θα μεσολαβήσει σε Μακρόν και από την πλευρά του δεσμεύτηκε: "Θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο για τα σήματα"

Νίκος Δένδιας

Δένδιας: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι που δε δόθηκε ημερομηνία σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Από το Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιστραφεί η απόφαση της τελευταίας Συνόδου. Θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να λάβουν ημερομηνία Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία, αλλά δεν κάνουμε χάρες, ξεκαθάρισε, ενώ τόνισε ότι η Σερβία ανήκει στην ΕΕ.

Κων. Μητσοτάκης: Ο Ανδρέας δεν θα με εξέπληττε να το ήξερε για τη "17 Νοέμβρη" - Ήταν άξιος για όλα!

Κων. Μητσοτάκης: Ο Ανδρέας δεν θα με εξέπληττε να το ήξερε για τη "17 Νοέμβρη" - Ήταν άξιος για όλα!

Παραδέχεται όμως ότι δεν ήταν... αρχηγός της 17Ν! “Η αρρώστια του Ανδρέα συντέλεσε πολύ στην πτώση του ΠΑΣΟΚ” εκτιμά. “Ο Χρυσοχοΐδης ήταν πολύ αποτελεσματικός, καλύτερος από τους δικούς μας υπουργούς” αναφέρει

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ζόραν Ζάεφ

Τι όρους θα θέσει ο Μητσοτάκης στον Ζάεφ - Τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα

Με δεδομένη την ελληνική γραμμή υπέρ της ένταξης των χωρών των Δ.Βαλκανίων στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας για πρώτη φορά μετά το φρένο της Συνόδου Κορυφής στα Σκόπια.