Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε τον 5χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε τον 5χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πρόκειται για τον 27χρονο αστυφύλακα Βασίλειο Τερζάκη που την περίοδο της ηρωικής του πράξης υπηρετούσε στην Άμεση Δράση

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, απονεμήθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο του “Αστυνομικού Σταυρού”, μετ' αντίστοιχου διπλώματος, στον Αστυφύλακα Τερζάκη Βασίλειο, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον Αστυνομικό.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, του Α’ βοηθού ΓΑΔΑ, Υποστρατήγου Ανδρέα Βασιλόπουλου, του Διοικητή και Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξιάρχου Δημήτριου Στεργιόπουλου και Αστυνομικού Διευθυντή Αντωνίου Δουκάκη και του Γ΄ Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικού Διευθυντή Στυλιανού Χαιρετάκη.

Επίσης, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Μαυραγάνης, ενώ ακόμη παρέστησαν αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, τα μέλη της οικογένειας καθώς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού.

Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε τον 5χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα


Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Αστυφύλακας, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ο Αστυφύλακας Τερζάκης Βασίλειος, υπηρετών στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στην περιοχή των Αθηνών, επέδειξε εξαιρετική δραστηριότητα και με αυτοθυσία, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισήλθε σε οικία στην περιοχή των Πατησίων, όπου είχε εκδηλωθεί μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και απεγκλώβισε ανήλικο αγόρι σε λιπόθυμη κατάσταση, η ζωή του οποίου κινδύνευε άμεσα.

Η μητέρα τριών παιδιών είχε φύγει προσωρινά από το διαμέρισμα 1ου ορόφου που έμενε στα Πατήσια για να πάει στο σχολείο να παραλάβει τα δύο από τα τρία της παιδιά. Για λίγη ώρα έμεινε μόνος του ο 5χρονος γιος της και εκείνη την ώρα ξέπσασε φωτιά στο διαμέρισμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι γείτονες κάλεσαν Πυροσβεστική και Αστυνομία και πρώτος έφτασε στο σημείο ο νεαρός αστυφύλακας. Μόλις άκουσε τους γείτονες να φωνάζουν πως υπήρχε εγκλωβισμένο παιδί στο διαμέρισμα, πήδηξε από διπλανό μπαλκόνι στο φλεγόμενο διαμέρισμα, έσπασε την μπαλκονόπορτα και έβγαλε από μέσα λιπόθυμο από τις αναθυμιάσεις το 5χρονο αγοράκι και κυριολεκτικά του έσωσε την ζωή.

SHARE: