Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Η καταιγίδα και η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από το πρωί την Αττική προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Αναλυτικά ποιοι δρόμοι παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση.

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα σε βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, με την μπόρα να επιδεινώνει την κατάσταση, δίχως μέχρι στιγμής όμως να έχει προκληθεί κάπου διακοπή.

Συγκεκριμένα αυξημένη κίνηση εντοπίζεται στην άνοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από τις Τρεις Γέφυρες έως τον κόμβο Καλυφτάκη, στην Κηφισιά και στην κάθοδο από την Αττική Οδό έως τα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Η ίδια εικόνα εντοπίζεται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα, στις οδού Αχαρνών, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κατεχάκη από Ηλιούπολη προς Αθήνα, στην Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα καθόδου από το Μαρούσι έως το Ψυχικό, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Λ. Συγγρού, στην Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας.

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στους δρόμους καθώς σε αρκετά σημεία η βροχή περιορίζει την ορατότητα ενώ σταδιακά υπάρχει το ενδεχόμενο συσσώρευσης υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου.

Έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα

Ο αττικός ουρανός καλύφθηκε από νωρίς το πρωί με βαριά σύννεφα, ενώ μαίνονται καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.  Οι άνεμοι σταδιακά θα έχουν αυξημένη ένταση η οποία θα φτάσει τα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21- 24 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα, Τρίτη, σε μεγάλο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Ισχυρές καταιγίδες θα υπάρξουν σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ κατά τόπους θα συνοδευθούν από θυελλώδεις ανέμους.

Νεφώσεις με βροχές και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες θα σημειωθούν σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, Δ.Στερεά και Δ.Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα έχουν  ένταση έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Ανάλογη κατάσταση ισχύει και για Ανατολική Στερεά, Αν. Πελοπόννησο, Θεσσαλία με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και σε Κυκλάδες, Κρήτη και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα