Bullying στο Αρσάκειο: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαθητών και γονέων – ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών

Bullying στο Αρσάκειο: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαθητών και γονέων – ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών
Αρσάκειο Ψυχικού Caption/Glomex

Συνεχίζονται οι καταθέσεις των εμπλεκόμενων μαθητών και γονέων, στο άγριο περιστατικό bullying που σημειώθηκε στο Αρσάκειο σχολείο σε βάρος 15χρονου μαθητή. Σε εξέλιξη η ΕΔΕ, με στόχο να διερευνυθούν τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Αναβρασμός επικρατεί, στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Αρσάκειου σχολείου, όπου σημειώθηκε το άγριο περιστατικό bullying σε βάρος 15χρονου μαθητή από ομάδα έξι συμμαθητών του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί επέστρεψε στα μαθήματα του, όπως και αυτοί που του έκαναν το bullying.

Σήμερα, Τετάρτη (5/4), σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση των ιδιωτικών Σχολείων ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών.

Το θέμα θα απασχολήσει και τον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου, όπου έχουν κληθεί και οι εμπλεκόμενοι μαθητές με τους γονείς τους, ενώ προχωρά και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην έξαρση που παρουσιάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα, και στην πλατφόρμα για άμεσες καταγγελίες από γονείς και μαθητές η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί μετά το Πάσχα.

Περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την βία που έχει ήδη περάσει από τη Βουλή:

“Είναι ένας ψηφιακός κόμβος, όπου έχουμε εργαλεία και υπηρεσίες δικτύωσης, έχουμε επιμορφωτικό υλικό, έχουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης – για να επιμορφωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, κυρίως τα στελέχη στην αρχή – έχουμε καλές πρακτικές για να εμφανίζονται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να υιοθετούνται.

Στην πλατφόρμα μπορούν να μπαίνουν μαθητές είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, οι δε γονείς μόνο επώνυμα και να καταγράφουν το περιστατικό βίας και αυτό αυτομάτως να πηγαίνει στην ομάδα δράσης του σχολείου και παράλληλα και στην Ομάδα Δράσης σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δηλαδή σε 116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουμε αμέσως μετά το Πάσχα, άρα ακόμα δεν υπάρχει πλατφόρμα αυτή”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα