Χαλκιδική: “Κυνηγός καταιγίδων” περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε

Χαλκιδική: “Κυνηγός καταιγίδων” περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε
MotionTeam

Είδε με τρόμο να εκτοξεύονται μπροστά του, πέτρες και κλαδιά, με ταχύτητα βολίδων. Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία του για τη νύχτα της τραγωδίας στη Χαλκιδική. Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και η οριοθέτηση για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, φωτογράφος ακραίων καιρικών φαινομένων περιγράφει τη νύχτα τρόμου κατά τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, όταν 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

“Ήταν η πρώτη φορά που αναγκάστηκα να αποφύγω καταιγίδα συνειδητά, διότι δεν είχα καμία άλλη επιλογή από το να τρέξω για τη ζωή μου κυριολεκτικά. Αν καθόμουν εκεί ή θα έπιανα τον τρίποδα και θα με χτυπούσε κεραυνός, ή θα χτυπούσε κεραυνός το ίδιο το αυτοκίνητο”, λέει ο ίδιος.

MotionTeam

 

“Αυτό που δεν έχω ξαναδεί είναι να πέφτουν ασταμάτητα κεραυνοί χωρίς διάκενο χρονικό μεταξύ τους. Φανταστείτε να είστε νύχτα και να μην είναι νύχτα από τους κεραυνούς”, προσθέτει.

“Είδα κλαδιά και πέτρες να ταξιδεύουν σαν βολίδες και να χτυπάνε το αυτοκίνητο. Αν χτυπούσαν το τζάμι μας σκοτώναν”.

Κατάφερε να βγάλει δύο φωτογραφίες τις οποίες και αφιερώνει στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.

Σημειώνεται πως οι συσκέψεις υπό τους αρμόδιους υπουργούς και τις τοπικές Αρχές συνεχίζονται.

Ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής  προήδρευσε συσκέψεων που έγιναν στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στα Μουδανιά και  επιθεώρησε το σημείο, όπου είχε κλείσει ο δρόμος Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας, ο οποίος ήδη δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Η αποκατάσταση της υψηλής τάσης του ρεύματος ολοκληρώνεται ενώ κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου (Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών), τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Αθήνα, κινητοποιήθηκαν άμεσα. Οριοθετούν τις πληγείσες περιοχές, καταγράφουν τις ζημιές και σχεδιάζουν την αποκατάστασή τους.

Επίσης, ο Υπουργός ζήτησε και ανέβηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, ο Διευθύνων Σύμβουλος και κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, ιδίως για τον έλεγχο των σχολείων και των Κέντρων Υγείας.

Μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή και η οριοθέτηση, θα ξεκινήσει και η διαδικασία σχετικά με την οικονομική στεγαστική συνδρομή που θα δοθεί στους πληγέντες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα