Χανιά: Ένοχος γονέας που ξυλοκόπησε διευθυντή Λυκείου

Χανιά: Ένοχος γονέας που ξυλοκόπησε διευθυντή Λυκείου
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Εξάμηνη ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον πατέρα μαθητή που επιτέθηκε σε διευθυντή Λυκείου των Χανίων.

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το δικαστήριο Χανίων σε γονέα μαθητή σχολείου της πόλης που κάθισε στο εδώλιο με την διαδικασία του αυτοφώρου κατηγορούμενος για επίθεση σε βάρος διευθυντή Λυκείου της πόλης. Ο καταδικασθείς αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της απειλής, ωστόσο από το δικαστήριο κρίθηκε τελικώς ένοχος για το αδίκημα της απλής πρόκλησης σωματικών βλαβών. Ο κατηγορούμενος απολογούμενος δεν αποδέχθηκε στις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ωστόσο η έδρα μετά από πρόταση της εισαγγελέως τον έκρινε ένοχο στηριζόμενη σε ιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου της πόλης.

Το περιστατικό που δημιούργησε αναστάτωση και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα συνέβη το πρωί της Παρασκευής όταν ο γονέας κλήθηκε από την διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να ενημερωθεί για επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί με πρωταγωνιστή τον γιό του το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γονέας βιαιοπράγησε κατά του εκπαιδευτικού με αποτέλεσμα το θύμα της επίθεσης να μεταφερθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης.

Στο πλευρό του εκπαιδευτικού που δέχτηκε την επίθεση βρέθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι του, γονείς καθώς και μαθητές που καταδίκασαν το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και κάθε μορφής βία στα σχολεία που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία. Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης είχε κηρύξει για σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι τρίωρη στάση εργασίας.

“Ως ΕΛΜΕ και γενικότερα ως εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα του τι γεννά αυτές τις αντιδράσεις. Δεν θα επιτρέψουμε τον νόμο της ζούγκλας, του εκφασισμού που επικρατεί στην κοινωνία να περάσει στο σχολείο”, επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Λιόντος. Την επίθεση κατά του εκπαιδευτικού καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Σύλλογοι Διδασκόντων Σχολείων και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα