Δεκάδες παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σε 4 νησιά του Αιγαίου

Εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Ειδικότερα, μετά από  αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. από το ομόλογο Κέντρο Έρευνας β Διάσωσης Ιταλίας (MRCC/ ROMA), το Λιμενικό Σώμα β Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε σήμερα σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή, περίπου 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της Κρήτης, πλησίον περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης Μάλτας.
Οι ανωτέρω επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος περίπου τριάντα δύο μέτρων (32μ.), ευρισκόμενο σε δυσχερή θέση, το οποίoεντοπίστηκε από το υπό ελληνικής σημαίας παραπλέον Δ/Ξ  βOLYMPICFAITHβ. Άμεσα και υπό το συντονισμό του  ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή κατέπλευσε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο και συνέδραμε στην ασφαλή πρόσδεση του Α/Κ επί του βOLYMPICFAITHβ.
Στο σημείο δεσμεύθηκαν από το ΕΚΣΕΔ για παροχή συνδρομής, δύο (02) παραπλέοντα εμπορικά πλοία και το πλοίο USΝSβJOHNLENTHALLβ του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα έσπευσε στην περιοχή κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΕΚΣΕΔ, Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρείχε και ιατρική βοήθεια στους διασωθέντες.
Με τη συνδρομή του πληρώματος του ΠΑΘ Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών από το Α/Κ σκάφος στο Δ/Ξ βOLYMPICFAITHβ, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (ισχυρή αποθαλασσία) με αποτέλεσμα τη διάσωση πλέον των τριακοσίων (300) ατόμων, με προτεραιότητα σε γυναίκες και παιδιά. Θα ακολουθήσει η μεταφορά των αλλοδαπών στο πλησιέστερο ασφαλές αγκυροβόλιο / λιμένα.
(EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)
Εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. από το ομόλογο Κέντρο Έρευνας β Διάσωσης Ιταλίας (MRCC/ ROMA), το Λιμενικό Σώμα β Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε σήμερα σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή, περίπου 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της Κρήτης, πλησίον περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης Μάλτας. Οι ανωτέρω επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος περίπου τριάντα δύο μέτρων (32μ.), ευρισκόμενο σε δυσχερή θέση, το οποίoεντοπίστηκε από το υπό ελληνικής σημαίας παραπλέον Δ/Ξ βOLYMPICFAITHβ. Άμεσα και υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή κατέπλευσε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο και συνέδραμε στην ασφαλή πρόσδεση του Α/Κ επί του βOLYMPICFAITHβ. Στο σημείο δεσμεύθηκαν από το ΕΚΣΕΔ για παροχή συνδρομής, δύο (02) παραπλέοντα εμπορικά πλοία και το πλοίο USΝSβJOHNLENTHALLβ του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα έσπευσε στην περιοχή κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΕΚΣΕΔ, Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρείχε και ιατρική βοήθεια στους διασωθέντες. Με τη συνδρομή του πληρώματος του ΠΑΘ Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών από το Α/Κ σκάφος στο Δ/Ξ βOLYMPICFAITHβ, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (ισχυρή αποθαλασσία) με αποτέλεσμα τη διάσωση πλέον των τριακοσίων (300) ατόμων, με προτεραιότητα σε γυναίκες και παιδιά. Θα ακολουθήσει η μεταφορά των αλλοδαπών στο πλησιέστερο ασφαλές αγκυροβόλιο / λιμένα. (EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ) EUROKINISSI

Συνεχίζεται το κύμα μεταναστών προς την Ελλάδα μετά την περισυλλογή δεκάδων μεταναστών σήμερα το πρωί, σε επτά περιστατικά σε νησιά του Αιγαίου

Τουλάχιστον 266 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σήμερα το πρωί, σε επτά διαφορετικά περιστατικά, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή 46 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Αγαθονησίου και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι μετανάστες, νωρίτερα, είχαν σκίσει την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.

Επίσης, σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω, βορειοανατολικά του νησιού περισυνελέγησαν 42, 24 και 25 παράτυποι μετανάστες. Σε όλες τις περιπτώσεις επέβαιναν σε πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους.

Εξάλλου, 42 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ΔΕΗ της Χίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Νωρίτερα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε εντοπίσει τους μετανάστες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο να κατευθύνονται προς την εν λόγω στην ακτή όπου και αποβιβάστηκαν.

Τέλος, σε δύο διαφορετικά περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Λέσβου περισυνελέγησαν 50 και 37 άτομα αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και στη δεύτερη στη Μήθυμνα.

Πηγή ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network