Δεν παίζουμε με το χαμόγελο ενός παιδιού

Δεν παίζουμε με το χαμόγελο ενός παιδιού

Το News247 βρέθηκε στο γεύμα αγάπης και σύμπραξης που παρέθεσε ο Stoiximan.gr στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στα Μελίσσια

Της Έρικας Ρούσσου

Η μικρή Χριστίνα δεν ήθελε με τίποτα να φύγουμε. Περιφερόταν με ένα τσακισμένο χαρτί Α4 στο χέρι και ένα μολύβι και ρωτούσε τα ονόματά μας. Έπειτα μας έλεγε ‘ Σταμάτα κάτσε λίγο, να το γράψω’. Έφτιαχνε μερικές γραμμές στο χαρτί και με το τεράστιο χαμόγελο της επιτυχίας μας έδειχνε το όνομά μας γραμμένο στη δική της ζωγραφιστή γλώσσα.

Στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στα Μελίσσια, ένα μεγάλο τραπέζι με φαγητά, παιδικά γέλια και γλυκά στήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου για να επισημοποιήσει ένα μεγάλωμα συγκινητικό και αξιέπαινο. Ο Στοίχημαν ή άλλιώς ένα από τα βασικά στηρίγματα του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού τα τελευταία χρόνια, διευρύνει τη συνεισφορά του στα χαμόγελα των παιδιών και το γιόρτασε με ένα μεγάλο τραπέζι και πολλά αγιοβασιλιάτικα δώρα για τα παιδιά.

Μετά την οικονομική, επικοινωνιακή και ουσιαστική στήριξη στις διάφορες δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού όπως αυτή του You Smile ενάντια στο μπούλινγκ αλλά και σε ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία που στόχο είχαν την ενημέρωση για την παιδική κακοποίηση, ο Stoiximan.gr κάνει το επόμενο βήμα στις σχέσεις του με τον Οργανισμό συνεισφέροντας πλέον και στα σπίτια του. Και έτσι τα 11 σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού βρίσκονται πλέον και υπό τη φροντίδα του.

 

Όπου φροντίδα, να πούμε ότι δεν εννοούμε μόνο την οικονομική στήριξη παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί μεγάλο ξαλάφρωμα στη συνέχεια του θεσμού. Όταν οι άνθρωποι του Stoiximan.gr αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να αγοράσουν για όλα τα παιδιά δύο εκ των σπιτιών του Χαμόγελου του Παιδιού τα δώρα που είχαν ζητήσει φέτος με τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη, τότε καταλαβαίνουμε ότι πέρα από τα χρήματα, υπάρχει και το ενδιαφέρον. Υπάρχει και η αγάπη απέναντι στα παιδιά που δεν τα βρήκαν όλα εύκολα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους.

Το σπίτι στα Μελίσσια άνοιξε τις πόρτες του στα παιδιά το 2005 και είναι ένα από τα 11 σπίτια που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση ή με ακατάλληλους γονείς από κάθε γωνιά του κόσμου. Μαζί με τα παιδιά που χαρούμενα μας έδειχναν τα δωμάτιά τους και τις γωνιές που τους αρέσει να ‘αράζουν’ όταν δεν έχουν διάβασμα ή μαθήματα, περιηγηθήκαμε στο χώρο. Ένα χώρο που χάρη στη συνεισφορά πλέον του Stoiximan.gr μπορούν να αποκαλούν ως ‘σπίτι τους’ 25 παιδιά ηλικίας από 1,5 ετών έως και 18.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Stoiximan.gr καθώς και ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, παρευρέθηκαν στο γεύμα και έπαιξαν με τα παιδιά που δεν έκρυβαν τη χαρά τους. Που ήμασταν όλοι εκεί και που θα είμαστε όλοι εκεί.

 

Λίγο πριν φύγουμε και πριν υποσχεθούμε στη μικρή Χριστίνα ότι θα την επισκεφθούμε σύντομα στο σπίτι της, ο Ταξιάρχης, ο πιο πιτσιρίκος της παρέας και αυτός που συμπλήρωσε πριν από λίγο καιρό τον αριθμό των 25 παιδιών, μας έδωσε από την αγκαλιά της κοινωνικής λειτουργού το γούρι που τα παιδιά έφτιαξαν για εμάς.

Κρατώντας το στο χέρι, απομακρυνθήκαμε όλοι με ένα χαμόγελο στα χείλη. Το χαμόγελο του παιδιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα