Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει ο φίλος του Παύλου Φύσσα που είδε τη δολοφονία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει ο φίλος του Παύλου Φύσσα που είδε τη δολοφονία
Δίκη Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο άνθρωπος που είδε από πολύ κοντά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταθέτει τη Δευτέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τον φίλο του Παύλου Φύσσα που υπήρξε όχι μόνο αυτόπτης μάρτυρας, αλλά και θύμα του τάγματος εφόδου που το 2013 σκότωσε το 34χρονο μουσικό στο Κερατσίνι, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η Χρυσή Αυγή.

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο άνθρωπος που είδε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή της δολοφονίας του, έχει κληθεί προκειμένου να περιγράψει όσα έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος από την πρωτόδικη διαδικασία, έχει βάλει στο στόχαστρο τη Χρυσή Αυγή και το Γιώργο Ρουπακιά, λέγοντας πως ο τελευταίος «ήθελε να σκοτώσει τον Παύλο».

«Τον είδα να τον μαχαιρώνει δυο φορές, με το δεξί του χέρι. Μετά κατάλαβα ότι κρατούσε μαχαίρι. Όχι, δεν υπήρχε συμπλοκή, τον χτύπησε κατευθείαν» ήταν τα λόγια του όταν κατέθεσε το 2015, εξηγώντας ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί επίθεση, όταν προσπάθησε να βοηθήσει έναν φίλο του να διαφύγει από τα χτυπήματα χρυσαυγιτών.

Παράλληλα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει ζητήσει να βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και ο Δημήτρης Κουρεντζής, ο αστυνομικός – μέλος του πληρώματος της Άμεσης Δράσης που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά, αφού τον κατέδειξε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας ως τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Να σημειωθεί πως οι δύο προηγούμενες συνεδριάσεις που είχαν προσδιοριστεί για την περασμένη εβδομάδα, τελικά αναβλήθηκαν καθώς τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και η αναπληρωματική εισαγγελική λειτουργός αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα