Δίκη Φουρθιώτη: Στο “μικροσκόπιο” οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σπίτι του

Δίκη Φουρθιώτη: Στο “μικροσκόπιο” οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σπίτι του
Ο Μένιος Φουρθιώτης EUROKINISSI

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί ο Μένιος Φουρθιώτης, μαζί με ακόμη τρεις συγκατηγορούμενους του, για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, που τους αποδίδονται κατά περίσταση.

Οι “σκηνοθετημένες” επιθέσεις σε βάρος του, με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του στο Διόνυσου, φέρνουν τελικά το Μένιο Φουρθιώτη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο παρουσιαστής αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, να δικαστεί μαζί με ακόμη τρεις συγκατηγορούμενους του, για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, που τους αποδίδονται κατά περίσταση, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, προμήθεια κατοχή και κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού και άλλα.

Ειδικότερα ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, ενώ παράλληλα του έχουν αποδοθεί πέντε πλημμελήματα (ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος).

Αιτία για τα “μπλεξίματα” του παρουσιαστή με το νόμο -τα οποία επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης του- είναι οι δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στο σπίτι του. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο παραπεμπτικό βούλευμα, κατέληξε στο συμπεράσματα ότι ο κατηγορούμενος παρουσιαστής ήταν εκείνος που πλήρωσε δύο συγκατηγορούμενους τους το 2021 προκειμένου να τοποθετήσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σπίτι του.

“Δήθεν ευπαθής στόχος”

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, επιχειρούσε να καταδείξει την εικόνα ότι βρισκόταν σε συνεχή κίνδυνο και για αυτό θα έπρεπε να του επιστραφεί η αστυνομική συνοδεία, που είχε ανακληθεί με απόφαση του αρχηγού την ΕΛΑΣ. “Στο πλαίσιο της επιδίωξής του να επαναφέρει η αρμόδια διεύθυνση φύλαξης ευπαθών στόχων την αστυνομική φρουρά φύλαξης και προστασίας του, ως δήθεν ευπαθούς στόχου, με πρόθεση προκάλεσε σε περισσότερους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε” αναφέρεται χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τις δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Μάλιστα, οι συγκατηγορούμενοι του είναι αντιμέτωποι και με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς -κατά την κατηγορία- τον Απρίλιο του 2021 έπεσαν πάνω σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, στον οποίο δεν σταμάτησαν γιατί έφεραν βαρύ οπλισμό. Αντίθετα, ξεκίνησε -όπως περιγράφεται- μία καταδίωξη, κατά την οποία οι κατηγορούμενοι φέρονται να πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών με το καλάσνικοφ που έφεραν μαζί τους.

Όσο για τον τελευταίο κατηγορούμενο του έχουν αποδοθεί κατηγορίες που σχετίζονται με το νόμο περί ναρκωτικών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι του στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Μένιος Φουρθιώτης απολογούμενος στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Μερικούς μήνες αργότερα αποφυλακίστηκε με την επιβολή των περιοριστικών όρων της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Όμως, δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να ξανασυλληφθεί και να ξαναοδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι την εκ νέου αποφυλάκιση του. Ο παρουσιαστής είναι μέχρι σήμερα ελεύθερος. Προφυλακιστέοι παραμένουν οι δύο συγκατηγορούμενοι του, με το ανώτατο όριο κράτησης τους να συμπληρώνεται σε περίπου ένα μήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα