Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ρούλα Πισπιρίγκου eurokinissi

Στις καταθέσεις των γιατρών περνά από σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο εξετάζεται πρώτη από το ΜΟΔ

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου προχωρά σήμερα στο κρίσιμο κεφάλαιο των καταθέσεων των γιατρών.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που προσέφεραν τις γνώσεις και τη φροντίδα τους στην Τζωρτζίνα θα παρελάσουν από το δικαστήριο επιχειρώντας να φωτίσουν κρίσιμα επιστημονικά ζητούμενα, προκειμένου οι δικαστές να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το 9χρονο κοριτσάκι το οποίο χωρίς καμία ιατρική ένδειξη, όπως δέχεται το βούλευμα, παρέλυσε και σε μερικούς μήνες κατέληξε έχοντας δίπλα του την κατηγορούμενη πλέον, μητέρα του.

Οι καταθέσεις θα ξεκινήσουν με τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών οι οποίοι θα φωτίσουν όσα έγιναν, όταν στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, χωρίς προηγούμενη ένδειξη. Σύμφωνα με την κατηγορία, η ανακοπή οφείλεται σε χορήγηση κεταμίνης από την 34χρονη μητέρα, η οποία δικάζεται για όσα έγιναν τότε, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η Τζωρτζίνα έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο, τρεις μέρες πριν την ανακοπή, όταν η μητέρα της την πήγε ζητώντας να εισαχθεί, καθώς είπε πως εμφάνιζε σπασμούς. Οι καταθέσεις που θα ακουστούν στο δικαστήριο φαίνεται να αμφισβητούν αυτό το θέμα και να δίνουν μία πολύ καλή κλινική εικόνα του παιδιού. Φαίνεται επίσης πως για την παραμονή της Τζωρτζίνας τότε στο Καραμνδάνειο, είχε παίξει ρόλο ο θάνατος της μικρότερης αδελφής της, Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021 και η ανησυχία των γιατρών μήπως υπήρχε κάποιο θέμα κληρονομικό. Τα δε ευρήματα από τις εξετάσεις που έγιναν κατά την εισαγωγή του παιδιού φαίνεται να μην επιβεβαίωσαν σπασμούς.

Η ανακοπή αντιμετωπίστηκε μετά από 55 λεπτά προσπάθειας των γιατρών, αφήνοντας ωστόσο την Τζωρτζίνα τετραπληγική εξαιτίας της χαμηλής οξυγόνωσης του εγκεφάλου.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν περίπου 20 γιατροί και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου που αναμένεται να αναδείξουν σοβαρά θέματα για την κατάσταση της Τζωρτζίνας. Θα αναδειχθούν όμως και κάποιες συμπεριφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου που φαίνεται να προκάλεσαν εντύπωση στο προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως η αντίδραση της μητέρας στο επεισόδιο της ανακοπής. Η 34χρονη φέρεται αντί να σημάνει γενικό συναγερμό να ειδοποίησε με τρόπο “σαν να ήθελε μία κουβέρτα” για το περιστατικό το οποίο αντιλήφθηκε νοσηλεύτρια που είχε δει το κοριτσάκι μελανιασμένο.

Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος του Καραμανδάνειου, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις γιατρών από το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από το Ωνάσειο και από το Αγλαία Κυριακού όπου έκλεισε μοιραία για την Τζωρτζίνα η διαδρομή του θανάτου από τα χέρια της μητέρας της, όπως αναφέρει η δικογραφία σε βάρος της 34χρονης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα