Δικηγόρος των 8 Τούρκων: Δεν επιτρέπεται παζάρεμα ή ανταλλαγή

Τούρκοι στρατιωτικοί (Φωτό αρχείου)
Τούρκοι στρατιωτικοί (Φωτό αρχείου) EUROKINISSI

Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν επιτρέπει παζάρεμα ή ανταλλαγή, αναφέρει ο Χρίστος Μανωλόπουλος, ένας εκ των δικηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών

"Από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου και μάλιστα υπό τριπλή μορφή, που απαγορεύει την έκδοση, δεν είναι όχι μόνο ηθικά, αλλά ούτε και νομικά επιτρεπτό, η παράδοση οποιοδήποτε είδους, οποιοδήποτε παζάρεμα ή ανταλλαγή", υπογράμμισε ο Χρίστος Μανωλόπουλος, ένας εκ των δικηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών μιλώντας στην εκπομπή Focus Press του Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας και πρόσθεσε:

"Στην υποθετική περίπτωση, που ήθελε συμφωνηθεί οποιαδήποτε ανταλλαγή, θα ήθελα να σας πω, ότι υπάρχει το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου θα γίνει προσφυγή με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και θα εμποδιστεί οποιαδήποτε τέτοια παράδοση. Από πλευράς ελληνικής πολιτείας, επαναλαμβάνω ότι αυτό βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας".

Ο κ. Μυλωνόπουλος απάντησε, ερωτηθείς, ότι δεν του έχει γίνει καμία κρούση από οποιονδήποτε για "ανταλλαγή" των 8 Τούρκων στρατιωτικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, διευκρινίζοντας, ότι κάτι τέτοιο κινείται μάλιστα στη σφαίρα της παρανομίας.

"Δεν έχει να κάνει, ούτε με συναίνεση κάποιου δικηγόρου, ούτε με συναίνεση της ελληνικής Πολιτείας. Η εκτελεστική εξουσία της χώρας μας, δεσμεύεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου. Άλλο το θέμα του ασύλου, που μπορεί να χορηγηθεί ή να μη χορηγηθεί. Για το θέμα του ασύλου, δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιτραπεί καταστρατήγηση της απόφασης με διοικητική απέλαση στην Τουρκία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έμμεση παραβίαση της απόφασης του Αρείου Πάγου και θα ενέπιπτε στην απαγορευτική παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης", κατέληξε ο κ. Μυλωνόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποκλείει η Τουρκία το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κώστας Δουζίνας: Η λύση για τους δύο στρατιωτικούς φαίνεται ότι θα είναι πολιτική

Συρίγος για στρατιωτικούς: Η Τουρκία θα τραβήξει τις διαδικασίες για να τους ταλαιπωρήσει

Γερμανικά ΜΜΕ: Ανησυχία για τους Έλληνες στρατιωτικούς στις τουρκικές φυλακές

SHARE:

24Media Network