Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Το θέμα με το άγαλμα ξεκίνησε από την Χρυσή Αυγή

Τα εγκαίνια του νέου Πάρκου Αγίου Γεωργίου - Τροκαντερό τέλεσαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη,βουλευτών και εκπροσώπων του δήμου,Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΤΖΙΔΗΣ/EUROKINISSI)
Τα εγκαίνια του νέου Πάρκου Αγίου Γεωργίου - Τροκαντερό τέλεσαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη,βουλευτών και εκπροσώπων του δήμου,Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΤΖΙΔΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για το ζήτημα που προέκυψε στο Π.Φάληρο με το άγαλμα Phylax και τις αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε η τοποθέτηση του, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης

"Πήρα έναν σκουπιδότοπο και τον έκανα άλσος. Σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα άγαλμα. Το συζητήσαμε με τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον κ. Γεωργίου, και είπαμε να κάνουμε ένα ταύρο και να κάθονται πάνω του τρεις άγγελοι για να το συνδέσω με τη μυθολογία" δήλωσε στο Ραδιόφωονο 24/7, στους 88,6 ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Τόνισε ότι η κατηγορία ήταν ότι είναι σατανιστικό το άγαλμα και πως όλα άρχισαν όταν ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής έκανε ερώτηση στη Βουλή. Πήγαν κάποιοι και πέταξαν πέτρες, και μετά ήρθε ο παλαιοημερολογίτης και του έκανε... αγιασμό και εξορκισμό.

Στη συνέχεια, εξήγησε την προέλευση του έργου: “Σκέφτηκα αυτήν την έκταση των 55 στερεμάτων να την εμπλουτίσω με διάφορα στοιχεία της μυθολογίας. Και είπα στον καλλιτέχνη, Κωστή Γεωργίου, επειδή κατάγομαι και από την Κρήτη, “θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ότι ο προστάτης της Κρήτης ήταν ο Τάλως, έναν τέτοιο αντίστοιχο προστάτη μπορείτε να κάνετε να το δέσω όλο αυτό με τη μυθολογία;” Το μελέτησε και είπε πως δεν μπορεί να κάνει επακριβώς τον Τάλω γιατί τον έκανε ο Ήφαιστος και είχε σώμα μεταλλικό και κεφάλι ανθρώπινο με φτερά, αλλά θα κάνει ένα φύλακα όπως το φαντάζεται”.

Εν κατακλείδι υπογράμμισε ότι το μόνο που ήθελε να πετύχει είναι να δώσει ζωντάνια στην περιοχή και πρόσθεσε πως "εγώ όλα αυτά τα βλέπω μόνο με χιούμορ".

Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Το θέμα με το άγαλμα ξεκίνησε από την Χρυσή Αυγή
PRINTSCREEN ΑΠΟ YOUTUBE

Νωρίτερα, σε δηλώσεις που είχε κάνει από το δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου ο κ. Χατζηδάκης, είχε σχολιάσει με σκωπτικό τρόπο τις αντιδράσεις:

"Μετά την πορεία των πιστών, τον εξορκισμό και τον αγιασμό, το άγαλμα εξαγνίστηκε και έτσι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την πόλη του Παλαιού Φαλήρου..." είπε ο δήμαρχος.

Με αυτό τον τρόπο απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και στον ιερέα ο οποίος του απηύθυνε επιστολή για να απομακρυνθεί το γλυπτό και είχε τεθεί επικεφαλής του ...τάγματος των πιστών στην πορεία για τον... εξορκισμό του γλυπτού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πότε θα γίνει η 'Κατανυκτική δοξολογία στον Σωτήρα μας Phylax'

Έκαναν αγιασμό για να ξορκίσουν το άγαλμα Phylax του Παλαιού Φαλήρου

Σκοταδισμός: Βανδάλισαν το άγαλμα Phylax του Παλαιού Φαλήρου

SHARE: