Δολοφονία Φύσσα: “Οι αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο του νεοναζισμού”

Δολοφονία Φύσσα: “Οι αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο του νεοναζισμού”
Ο Παύλος Φύσσας Eurokinissi

Στο News 24/7 στους 88,6 μίλησε ο Κώστας Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τη Χ.Α. και ένας εκ των στενών φίλων του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Μεγάλη πορεία αύριο στη μνήμη του που θα καταλήξει στα κεντρικά της Χ.Α. στον Πειραιά.

Τις ευθύνες των αρχών, που, για αρκετά χρόνια, λόγω «αβελτηρίας ή αμεριμνησίας», δεν οδήγησαν στη δικαιοσύνη ξεκάθαρες περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, τόνισε, μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6 ο Κώστας Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τη ΧΑ.

Όπως είπε, ειδικά, «από το 2010 και μετά, μορφώματα του νεοναζιστικού περιθωρίου βρέθηκαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τις αρχές να υποβαθμίζουν τον κίνδυνο».

Για τη δίκη που διεξάγεται σε Εφετείο και Κορυδαλλό, ο κ. Παπαϊωάννου εκτίμησε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία, με το αποδεικτικό υλικό να είναι αδιάσειστο για τον χαρακτηρισμό της ΧΑ ως εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης.

Αύριο το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η μεγάλη αντιφασιστική πορεία, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το δρόμο που έχει πάρει το όνομα του αδικοχαμένου μουσικού και θα καταλήξει στα γραφεία της ΧΑ, στον Πειραιά, από τα πιο παλιά της οργάνωσης, όπως είπε στον σταθμό μας ο φίλος του Γιάννης, που πλέον όμως, έχει χάσει τη δυναμική του και το συντηρούν 20 – 30 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα