Δωρεάν διάθεση 280.000 παιδικών βιβλιαρίων υγείας

Στιγμιότυπο απο φαρμακείο στην Αθήνα όπου πολλοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τα φάρμακά τους λόγω των οφειλών μερικών Δημόσιων ταμείων       ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Στιγμιότυπο απο φαρμακείο στην Αθήνα όπου πολλοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τα φάρμακά τους λόγω των οφειλών μερικών Δημόσιων ταμείων ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Ελαχιστοποίηση του κόστους έκδοσης των βιβλιαρίων υγείας για κάλυψη των ελλείψεων. Πώς θα παραληφθούν τα πρώτα 280.000 βιβλιάρια για παιδιά

Δωρεάν διάθεση 280.000 αντιτύπων του νέου επίσημου και σύγχρονου βιβλιαρίου υγείας του παιδιού ξεκινά από τις αρχές Νοεμβρίου.

Η διανομή των βιβλιαρίων, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", θα γίνεται από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων και οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν δύο τεύχη, το Α' "για τους γονείς", με πολλές οδηγίες που θα λύσουν τα χέρια των γονέων σχετικά με τη διατροφή, τον εμβολιασμό, την πρόληψη ιώσεων κ.α. και το τεύχος Β' "Εμβόλια και Πιστοποιητικά", στο οποίο θα καταγράφονται όλες οι ιατρικές πράξεις που έγιναν στο παιδί ως ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό.

Οι νέοι γονείς θα παραλαμβάνουν το βιβλιάριο από το μαιευτήριο, στο οποίο γεννιέται το παιδί τους.

Τα νέα 280.000 βιβλιάρια ήδη εκτυπώνονται από το Εθνικό Τυπογραφείο με  μείωση του κόστους εκτύπωσης ανά αντίτυπο, σε 0,37 ευρώ έναντι 1,19 ευρώ, αντίστοιχου κόστους το 2010.

Με την απόφαση αυτή, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί να δώσει τέλος στην παράτυπη διακίνηση βιβλιαρίων, καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρξαν καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις, με αποτέλεσμα την ιδιωτική επί πληρωμή διακίνησή τους.

Με τη νέα προσπάθεια επίσης, ελαχιστοποιείται το κόστος έκδοσης και έτσι, μετά από αυτήν την πρώτη δόση των 280.000 τευχών, να είναι δυνατόν να ακολουθήσουν κι άλλες, που θα καλύψουν τη ζήτηση.

SHARE:

24Media Network