Δραπέτης των φυλακών Χανίων λήστευε βενζινάδικα στην Κορινθία

Δραπέτης των φυλακών Χανίων λήστευε βενζινάδικα στην Κορινθία

Έγκλειστος στις φυλακές Χανίων πήρε άδεια, δεν επέστρεψε ποτέ και έκανε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα στην Κορινθία

Δύο Αλβανοί, 30 και 41 ετών, είναι πίσω από τις δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων που έγιναν πριν λίγες μέρες στην Κορινθία, με τον έναν εξ αυτών να συλλαμβάνεται και να προκύπτει ότι είναι δραπέτης των φυλακών Χανίων.

Ο 30χρονος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής. Λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με τον 40χρονο συνεργό του είχαν ληστέψει με την απειλή πιστολιού ένα βενζινάδικο στο 103ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών στο Βέλο και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης είχαν διαπράξει ακόμη μία ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λυγιά.

Στην τελευταία τους ληστεία, το όχημα τους εξετράπη της πορείας του μετά από καταδίωξη από τις αρχές, με τον 30χρονο να συλλαμβάνεται. Όπως αποκαλύφθηκε, αναζητούνταν από τον Μάιο του 2013, καθώς δεν είχε επιστρέψει μετά από τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Χανίων, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 6 ετών και δύο μηνών για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς κατά τη σύλληψη του επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς. Επίσης, σε βάρος τους εκκρεμούσαν, με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, τρία εντάλματα σύλληψης, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών καθώς και μία καταδικαστική απόφαση για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε τον ανακριτή ενώ η αστυνομία ψάχνει τον 40χρονο συνεργό του, ερευνώντας παράλληλα και τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network