Οι “Αγανακτισμένοι” εγκλώβισαν βουλευτές

Οι “Αγανακτισμένοι” εγκλώβισαν βουλευτές

Περίπου 100 "Αγανακτισμένοι" πολίτες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος της Βουλής. Οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν από την Ηρώδου Αττικού. Δείτε βίντεο από την επεισοδιακή αποχώρηση (Vids+Pics)

Υπό τις αποδοκιμασίες των πολιτών φυγαδεύτηκαν από την Ηρώδου Αττικής οι βουλευτές οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στη Βουλή όταν λίγο μετά τις 22:00 περίπου 100 “Αγανακτισμένοι” πολίτες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας “φράζοντας” όλες τις εισόδους και τους εξόδους που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Μη μπορώντας να φύγουν οι συνοδοί τους πήραν τα αυτοκίνητά τους άδεια και τους μάζεψαν από τον Εθνικό Κήπο.

Οι βουλευτές είχαν εγκλωβιστεί στη Βουλή όπου γινόταν συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βουλευτές ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι  Κ. Τζαβάρας, Κ. Γείτονας αλλά και δημοσιογράφοι.

Μάλιστα ένας βουλευτής επιχείρησε να φύγει πεζός όπου δέχτηκε την οργή των “Αγανακτισμένων”, οι οποίοι τον γιούχαραν.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν για λίγο καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, και πλήθος συγκεντρωμένων φώναζαν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

31-5-2011-ΑΘΗΝΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ// ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΗ. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν την επαπειλούμενη εισβολή στο κτίριο της Βουλής, από το οποίο δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι.

Μάλιστα αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν αρχίσει μάταια διαπραγματεύσεις με τους πλέον ψύχραιμους από τους διαδηλωτές, προκειμένου να πειστούν να αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα είχε προκληθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα