Άγιος Σώστης: Έντονος διαπληκτισμός με τους δράστες πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί

Άγιος Σώστης: Έντονος διαπληκτισμός με τους δράστες πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί

Ο πατέρας με τους γιους του προσπάθησαν να βρουν κάλυψη μέσα σε ένα take away cafe με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και η υπάλληλος της καφετέριας από τις σφαίρες.

Στον θάνατο ενός ανθρώπου και στον τραυματισμό τριών ακόμη (ο ένας σοβαρά) εκτυλίχθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Πλατεία του Άγιου Σώστη, στον Νέο Κόσμο και μάλιστα μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών ακόμα και παιδιών που βρίσκονταν στην πλατεία αλλά και πολλών διερχόμενων οδηγών με τα αυτοκίνητά τους.

Μεταξύ δραστών και θυμάτων φαίνεται πως προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός ενδεχομένως για κάποια οικονομική διαφορά όπως μεταφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στους αστυνομικούς από μάρτυρες και βέβαια αν ισχύει αυτό, εξετάζεται η προέλευσή αυτής της διαφοράς. Μετά τα έντονα λόγια οι 4-5 δράστες έβγαλαν όπλα. Ο πατέρας αποπειράθηκε να σώσει τους γιους του που ήταν μαζί τους και μάλιστα προσπάθησαν να βρουν κάλυψη μέσα σε διπλανό take away cafe, όταν οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν «βροχή».

Αποτέλεσμα ήταν να πέσει νεκρός ο πατέρας και ο ένας γιος να σωριαστεί αιμόφυρτος με τραύμα στο κεφάλι, όπου μάλιστα του έγινε ανάνηψη από τους διασώστες εντός του ασθενοφόρου που τον μετέφερε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μαζί τους τραυματίστηκε ελαφρύτερα και ο άλλος γιος αλλά και η άτυχη υπάλληλος του cafe, που δεν είχε καμία εμπλοκή με το περιστατικό. Όλα τα θύματα προέρχονται από την Αλβανία.

Στην πλατεία επικράτησε πανδαιμόνιο το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες και κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο, ενώ ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην γύρω περιοχή για τον εντοπισμό τους, δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Στο σημείο μετέβηκε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που διερευνά τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια της αιματηρής συμπλοκής.

Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και η λήψη καταθέσεων από άτομα του περιβάλλοντος των θυμάτων θα συνεχιστούν και αύριο σε μία προσπάθεια να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ θα αναζητηθούν και τυχόν βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες της περιοχής. Η όλη ενέργεια πάντως παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα