Αίγινα: Προφυλακιστέος ο 77χρονος οδηγός του ταχύπλοου

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Με βούλευμα αποφασίστηκε τελικά η προφυλάκιση του οδηγού του Duente, σκάφους που εμβόλισε τη λάτζα ανοιχτά της Αίγινας και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων. Πώς σχολίασε την απόφαση η υπεράσπιση των θυμάτων

Προφυλακιστέος κρίθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά την Πέμπτη, ο 77χρονος οδηγός του ταχύπλοου που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα ανοιχτά της Αίγινας. Το βούλευμα έρχεται μια εβδομάδα μετά τη διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα για την τύχη του ηλικιωμένου που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του Duende που εμβόλισε τη λάτζα και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους.

Την περασμένη Παρασκευή, εισαγγελέας και ανακριτής που εξέτασαν για πολλές ώρες τον 77χρονο δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα η διαφωνία τους να οδηγήσει τον κατηγορούμενο, για την φονική σύγκρουση στην Αίγινα, σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο ανακριτής ήθελε να αφεθεί ο 77χρονος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο εισαγγελέας να προφυλακιστεί.

ADVERTISING

Στην απολογία του, ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος είχε υποστηρίξει πως " η ταχύτητα με την οποία ταξίδευε το σκάφος «DUENDE» κατά τη στιγμή προ της προσκρούσεως ήταν 21 ν.κ., ήταν δηλαδή ταχύτητα, με την οποία πραγματοποιείτο ασφαλής πλους, αφού με αυτή το σκάφος «πλάναρε», δηλ. ερχόταν σε οριζόντια θέση σε σχέση με την θάλασσα".

Εξηγώντας δε τους λόγους, για τους οποίους δεν βοήθησε στην περισυλλογή των ατόμων, που είχαν πέσει στη θάλασσα, είπε πως "η διακοπή λειτουργίας των μηχανών του DUENTE και η παράσυρση του σκάφους λόγω των βορείων ανέμων σε αντίθετη πορεία από τους ναυαγούς κατέστησε αδύνατη τη συνδρομή μου προς τους τους ναυαγούς".

Αυτονόητη η απόφαση, λέει η υπεράσπιση των θυμάτων

"Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ήταν αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά" σχολίασε η υπεράσπιση των θυμάτων, με ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείου του Αλέξη Κούγια.

"Το δικηγορικό μας γραφείο εκτελώντας την εντολή των συγγενών των θυμάτων και των ίδιων των θυμάτων που έχουν επιβιώσει, θα πράξει επίσης το αυτονόητο, δηλαδή να συνεργαστεί με την κα Ανακριτή, ώστε να αναδειχθούν τα γεγονότα όπως αληθινά συνέβησαν, και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι όσοι διέπραξαν παράνομες πράξεις, είτε κατά την διάρκεια του εγκλήματος, είτε μετά από αυτό" συνέχισε στην ανακοίνωση το γραφείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγινα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αίγινα: Αυτή είναι η μυστηριώδης Ελβετίδα και τέταρτη επιβάτις του ταχύπλοου

Αίγινα: Σε κατ΄οίκον περιορισμό ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου

SHARE:

24Media Network