Αντιεξουσιαστές τρομοκρατούν ελεγκτές του ΜΕΤΡΟ

Στιγμιότυπο από τον σταθμό του Μετρό "Ακρόπολη"
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από τον σταθμό του Μετρό "Ακρόπολη" (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζεται η δράση και οι απειλές των αντιεξουσιαστών έναντι των ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ. Φοβούνται για την ζωή τους οι υπάλληλοι και την ζωή των μελών της οικογένειάς τους με την Αστυνομία, απλά να καταγράφει

Τεράστια ερωτηματικά και εξίσου μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αναποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα ερευνών της Κρατικής Ασφάλειας για τον εντοπισμό των πυρήνων των αντιεξουσιαστών που ευθύνονται για την τρομοκράτηση απλών υπαλλήλων, αντρών και γυναικών που τυγχάνει να είναι ελεγκτές του ΜΕΤΡΟ.

Στην χώρα της ασυδοσίας, αφού απέκτησε η ομάδα αυτή την λίστα των 125 ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ, μετά την καταδρομική τους ενέργεια στο ΜΕΤΡΟ, τον περασμένο Δεκέμβριο και τον ξυλοδαρμό τριών ελεγκτών στον σταθμό της Ομόνοιας, έκτοτε οι άνθρωποι αυτοί ζουν με τον φόβο των προσωπικών επιθέσεων.

Αυτός ο φόβος κορυφώθηκε, όταν πρόσφατα οι αντιεξουσιαστές «ανέβασαν» σε δημόσια θέα στο «indymedia», τη λίστα με τα 125 ονόματα που άρπαξαν από την τσάντα ενός εκ των θυμάτων τους στην Ομόνοια. Μετά από μπαράζ επιθέσεων στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ, όπου προκάλεσαν φθορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οι …ανέγγιχτοι από τις Αρχές «τιμωροί», προχώρησαν και σε μία άλλη πράξη τρομοκράτησης απλών υπαλλήλων και μάλιστα γυναικών!

Στις 16 Απριλίου καταγγέλθηκε από μία ελέγκτρια του ΜΕΤΡΟ, πως άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού της στου Ζωγράφου και κατά τη διάρκεια της νύχτας, "προσοχή εδώ μένει ρουφιάνα ελεγκτής"… Είχαν προηγηθεί άλλες δυο ανάλογες καταγγελίες ελεγκτριών που επίσης είχαν γράψει αυτά τα συνθήματα στους τοίχους των σπιτιών τους, στις 11 και 13 Απριλίου αντίστοιχα.

Τα ονόματα αυτών των γυναικών βρίσκονταν στη περίφημη λίστα που είχαν κλέψει οι αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στους συναδέλφους τους στην Ομόνοια τον Δεκέμβριο.

Όπως είναι λογικό, οι γυναίκες αυτές έχουν αναστατωθεί πάρα πολύ από αυτή την πράξη τρομοκρατίας σε βάρος τους και σε βάρος των μελών των οικογενειών τους, ωστόσο τόσο καιρό μετά, η Αστυνομία ακόμα αδυνατεί να βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία και είναι να αναρωτιέται κανείς που θα φτάσει αυτό. Ο φόβος των υπαλλήλων είναι λογικός, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο “indymedia”, οι αντιεξουσιαστές καλούν ουσιαστικά όποιον ξέρει κάτι για αυτούς τους υπαλλήλους, να του «συμπεριφερθούν» …«ανάλογα»!

Οι άντρες της Κρατικής Ασφάλειας πήραν αποτυπώματα από τα σημεία αυτά και αναζήτησαν υλικά κλειστών κυκλωμάτων από γειτονικά καταστήματα, μήπως τυχόν ανακαλύψουν κάτι που θα τους βοηθήσει στην έρευνά τους για τον εντοπισμό των δραστών. Πάντως, εξαιτίας του μπαράζ των επιθέσεων στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ, η Αστυνομία έχει κάνει πιο αυστηρή την παρουσία της, κυρίως τις βραδινές ώρες σε αυτές.

Οι Αρχές έχουν προβληματιστεί πολύ από την κλιμάκωση των ενεργειών των αντιεξουσιαστών σε βάρος των ελεγκτών και ελεγκτριών του ΜΕΤΡΟ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και βίαιες ενέργειες πλέον.

SHARE:

24Media Network