Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία Φύσσα
Δίκη Χρυσής Αυγής INTIME NEWS

Στις επόμενες δικασίμους το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανοίξει τον κύκλο των μαρτύρων για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στους τέσσερις Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Ικόνιο Περάματος.

Στον σχολιασμό των μαρτυριών που ακούστηκαν στο δικαστήριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προχώρησε σήμερα, Τετάρτη (29/03) η διαδικασία στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων που αφορούν στην υπόθεση του μουσικού.

Στις επόμενες δικασίμους το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανοίξει τον κύκλο των μαρτύρων για την επίθεση τάγματος εφόδου της οργάνωσης στους τέσσερις Αιγύπτιους αλιεργάτες στις 12 Ιουνίου 2012 στα σπίτι που έμεναν στο Ικόνιο Περάματος.

Οι εκπρόσωποι της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, Αργύρης Συρίγος, Μαρίνα Δαλιάνη και Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος έλαβαν τον λόγο με την έναρξη της διαδικασίας, καθώς δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά.

Οι συνήγοροι τόνισαν ότι από όλες τις καταθέσεις , φίλων του μουσικού, αυτοπτών, καταστηματαρχών και αστυνομικών εκείνο που προκύπτει είναι πως ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του αργά τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 δέχθηκαν μια οργανωμένη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής που συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ για να χτυπήσει…

“Έχουμε κομβόι από μηχανάκια και αμάξια από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Νίκαιας στο “Κοράλλι” και, όλα αυτά, μέσα σε 25 λεπτά. Όλα ήταν πολύ καλά οργανωμένα εκείνο το βράδυ. Ό,τι κινήθηκε εκείνο το βράδυ, σφάχτηκε. Το μόνο που πήγε στραβά ήταν ότι είχαμε σύλληψη” ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου.

Όλοι οι συνήγοροι υπογράμμισαν στο δικαστήριο πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο το “σενάριο” της υπεράσπισης πως μέσα στο “Κοράλλι” έγινε κάτι που κινητοποίησε την ομάδα και πως για αυτόν τον λόγο πήγαν στην διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα οι οκτώ φίλοι του Φύσσα που βρισκόταν με την κοπέλα και έναν φίλο τους στην καφετέρια. “Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης υποβάλλει ότι οι οκτώ πήγαν για να ενισχύσουν τους άλλους τρεις ώστε να επιτεθούν στους χρυσαυγίτες. Το ότι ο σκοπός των φίλων του Φύσσα δεν ήταν να επιτεθούν στους χρυσαυγίτες αποδεικνύεται από το ότι ήταν άοπλοι, είχαν 2 κοπέλες μαζί τους και κάποιοι γνωρίστηκαν για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ. Όταν είδαν τους χρυσαυγίτες έξω από τα αμάξια τους, με οπλισμό – για την ουσία της υπόθεσης δεν έχει καμία σημασία αν ήταν ρόπαλα, ξύλα, κοντάρια, ήταν οπλισμός – και μόλις τους είδε η παρέα Φύσσα υποχώρησε. Φοβήθηκαν για τη ζωή τους.” είπε η συνήγορος επικαλούμενη καταθέσεις.

Για το αν ήταν στοχοποιημένος ο μουσικός, η συνήγορος είπε πως ο Φύσσας “ήταν πολιτικοποιημένος αλλά όχι κομματικοποιημένος. Τα κομμάτια του ήταν αντιφασιστικά αλλά δεν ήταν στρατευμένος, έγραφε και χιουμοριστικά, έγραφε και άλλα. Το αν τον ήξερε η Χρυσή Αυγή και αν ήταν στόχος της, πώς θα το ήξερε ο κύκλος του; Θα του κοινοποιούσαν κάποιο εξώδικο; Ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε στην καρδιά, αυτό δεν γίνεται ούτε τυχαία ούτε κατά λάθος”.

Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Συρίγος επεσήμανε πως οι περιγραφές για τη σκηνή της δολοφονίας αναφέρονται σε άτομα που “άνοιξαν” τον κλοιό που είχαν κάνει στον μουσικό για να περάσει ο Ρουπακιάς, μαρτυρίες που στηλιτεύθηκαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων: “Έγινε πολύς ντόρος για τον κλοιό. Ας μην το πούμε ‘κλοιό’. Όλοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν άτομα γύρω από τον Φύσσα που βοηθούν τον Ρουπακιά” είπε ο συνήγορος ο οποίος επικαλούμενος κατάθεση φίλου του μουσικού, ο οποίος αναφέρθηκε σε άτομο που έξω από το Κοράλλι πήγε μία σακούλα με ρόπαλα, πρόσθεσε: “Αυτό δείχνει την οργάνωση και την κατανομή ρόλων”.

Όπως είπε ο κ. Συρίγος “Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης για ‘κάθε λογής’ φασισμό είναι ανιστόρητοι. Όλοι ξέρουμε τι είναι και σε τι αναφέρεται ο φασισμός. Όλοι οι μάρτυρες κατηγορήθηκαν από την υπεράσπιση πως ότι είναι ψευδομάρτυρες και ότι όλη η δίκη είναι μία απάτη. Ο συνήγορος του κ. Γερμενή ρώτησε αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση που να κατεβαίνει στις εκλογές. Λοιπόν ναι! Υπάρχει και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης”.

Ο συνήγορος τόνισε πως από την παρέα του Φύσσα, ο ίδιος ο 34χρονος ήταν ο πλέον γνωστός γιατί διοργάνωνε Rap Monsters φεστιβάλ, στο οποίο δεν μπορούσαν να συμμετέχουν χρυσαυγίτες.

Η κα. Δαλιάνη στον σχολιασμό της είπε πως για τη δολοφονία του Φύσσα κατέθεσαν 24 άτομα που το καθένα είδε ένα μέρος του περιστατικού. Η συνήγορος σημείωσε πως ένα από τα ζητούμενα της υπόθεσης είναι αν η ανθρωποκτονία ήταν μέρος μίας συνολικότερης επίθεσης και αν προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ δράστη και θύματος.

Η κα. Δαλιάνη ανέφερε πως όλοι συλλήβδην οι μάρτυρες , φίλοι του Φύσσα, περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο, οι δύο φοιτήτριες που είδαν την δολοφονία, οι καταστηματάρχες, θεωρήθηκαν αναξιόπιστοι από την υπεράσπιση. “Μόνο αστυνομικούς θεώρησε αξιόπιστους η υπεράσπιση αλλά για όλα τα σημεία των καταθέσεών τους που δεν άρεσαν στην υπεράσπιση, λοιδορήθηκαν“.

Ως προς το ερώτημα της υπεράσπισης “τι συνέβη μέσα στο Κοράλλι” η κα. Δαλιάνη τόνισε “Φίλοι και οι μαγαζάτορες είναι οι μόνοι που μπορούν να μας πουν τι έλαβε χώρα στο «Κοράλλι» και τι καταθέτουν; Πως δεν έγινε απολύτως τίποτα. Όλοι λένε «είδαμε τον αγώνα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντιπαράθεση μέσα στο μαγαζί». Ο ισχυρισμός ότι πήγαν να ενισχύσουν τον Φύσσα ο οποίος είχε ήδη διαπληκτιστεί με χρυσαυγίτες μέσα στο μαγαζί, θα μπορούσε να εξεταστεί από το δικαστήριό σας αν δεν κατέθεταν οι μαγαζάτορες, που δεν έχουν καμία σχέση με την παρέα του Φύσσα. Είπαν πως δεν έγινε τίποτα μέσα στο κατάστημα.. Τα δύο άτομα της Χρυσής Αυγής που ήταν στην καφετέρια και παρατηρούσαν την παρέα του Φύσα ειδοποίησαν αυτούς που θα δούμε αμέσως μετά. Εκεί ενεργοποιείται ο δολοφονικός τους μηχανισμός”.

Η κα. Δαλιάνη τόνισε πως από τις καταθέσεις προκύπτει ένα ενιαίο περιστατικό που ξεκινά από το Κοράλλι και κατέληξε στην Τσαλδάρη 62: “Τα ίδια άτομα κυνηγούν, καθυβρίζουν, απειλούν ότι “θα πεθάνετε”. Και πράγματι κάποιος πεθαίνει”.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε πως ζητούμενο για το δικαστήριο είναι αν οι καταθέσεις συνεισέφεραν στο κατά πόσο η δολοφονία Φύσσα “ήταν διαφορά δύο ανθρώπων που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχε χαρακτήρα οπαδικό ,όπως είπε την επόμενη μέρα η ΧΑ σε ανακοίνωσή της, καταδικάζοντας την δολοφονία”.

Όπως είπε ο συνήγορος “ο Ρουπακιάς είναι περαστικός από την ΧΑ ή είναι μέλος των ταγμάτων εφόδου; Η καταδικαστική απόφαση λέει ότι ο Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του. Κανένας από τους δύο συγκεκριμένους κατηγορούμενους που ήταν στο καφέ δεν είπε ότι τους είπαν κάτι μέσα στο ‘Κοράλλι’. Σε κάθε περίπτωση, ερωτώμενοι οι μάρτυρες εάν ειπώθηκε κάτι, και να το δεχτώ εγώ ως κίνητρο, ποιοι το άκουσαν αυτό; Ήταν μήπως εκεί ο Ρουπακιάς; Ήταν μήπως εκεί οι πενήντα για να το ακούσουν και να προσβληθούν; Δεν ήταν.. Πήγαν εκεί. Να δούμε ποιοί πήγαν εκεί. Βρέθηκαν στα γραφεία κάποιας Τοπικής; Γιατί οι φίλοι του Φύσσα ήταν 500 μέτρα μακριά, δεν πήγαν από τα Πατήσια , το Αιγάλεω το Μοσχάτο. Αυτοί άφησαν τις οικογένειες τους, τους φίλους του δεν ξέρω, στις 12 τη νύχτα.. Είναι σαφές πως επεισόδιο δεν υπήρξε”.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην ομάδα των ατόμων που βρίσκονταν απέναντι από τον κλοιό των 3-4 που κύκλωσαν τον Φύσσα τονίζοντας πως προκύπτει πως αυτοί οι “15-20 ήσαν απέναντι και εμψύχωναν και υποστήριζαν τους άλλους 3-4 γύρω από τον Φύσσα. Και όλοι μαζί υποστήριζαν τον Ρουπακιά”.

Ο συνήγορος είπε στο τέλος της τοποθέτησης του, πως “Αποδεικνύεται πλήρως ότι το έγκλημα αυτό ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα