Διόνυσος: Διάρρηξη σε μεζονέτα – Άρπαξαν 200.000 ευρώ, κοσμήματα και πίνακες ζωγραφικής

Διόνυσος: Διάρρηξη σε μεζονέτα – Άρπαξαν 200.000 ευρώ, κοσμήματα και πίνακες ζωγραφικής
istock

Με 30 πίνακες ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών. μεταξύ άλλων, διέφυγαν οι δράστες μετά από διάρρηξη σε μεζονέτα του Διονύσου. Έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Στόχος κλοπήςδιάρρηξης έγινε η οικία ενός 67χρονου επιχειρηματία, επί της οδού Μαγνησίας, στον Διόνυσο, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου, από άγνωστους δράστες.

Οι διαρρήκτες, που όλα δείχνουν ότι γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν και που, αρχικά απενεργοποίησαν τον συναγερμό και έκοψαν το καλώδιο τηλεφώνου-internet.

Στη συνέχεια, αφού παραβίασαν παράθυρο, εισήλθαν στην οικία που ήταν στον 1ο όροφο του κτιρίου, όπου αφού ερεύνησαν τους χώρους, εντόπισαν ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο το οποίο παραβίασαν με χρήση τροχού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 200.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας και δεν παρέλειψαν να αφαιρέσουν και το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας.

Στη συνέχεια, κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας του θύματος και πάλι με χρήση τροχού, παραβίασαν δύο χρηματοκιβώτια και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα μεγάλης αξίας και έγγραφα της εταιρείας.

Στον χώρο υπήρχαν και 30 πίνακες ζωγραφικής γνωστών ζωγράφων ανυπολόγιστης αξίας που ήταν τοποθετημένοι σε προθήκη, τους οποίους επίσης τους αφαίρεσαν όλους.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια και αναζητούνται τυχόν βιντεοληπτικά υλικά από γειτονικά σημεία, μήπως βοηθήσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα