Διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα σε βάρος του Πετρακάκου

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ποινικές διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα ασκήθηκαν κατά του Γ. Πετρακάκου και των τριών συγκατηγορουμένων του. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή

Στον 17ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, οδηγούνται ο Γιώργος Πετρακάκος και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Σε βάρος τους, λίγο νωρίτερα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή και διακεκριμένη κλοπή.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου οι συνήγοροι τους να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Ο συνήγορος της συντρόφου του Γ. Πετρακάκου, Σπύρος Φυτράκης μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης δήλωσε:

"Απ' ό,τι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. Άκουσα τώρα ότι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Από τα δεδομένα της δικογραφίας από κανένα σημείο δεν προκύπτει ότι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση. Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό έγκλημα.

Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα προβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδιά."

Οι κατηγορούμενοι, εκτός από κακουργηματικές πράξεις, αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων ανάμεσα στις οποίες πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τα όπλα και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των συλληφθέντων

Μπροστά στα παιδιά τους συνελήφθησαν ο Πετρακάκος και η Θεοφίλου

SHARE:

24Media Network