Έκαναν post την αυτοκτονία τους

Έκαναν post την αυτοκτονία τους

Περίπου 67 άτομα εντοπίστηκαν από την Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που δήλωσαν δημόσια στο διαδίκτυο την πρόθεση αυτοκτονίας τους. Ημεδαποί και αλλοδαποί, ηλικίας από 13 έως και 48 ετών. Η αυτοκτονία απετράπη

Συνολικά 67 άτομα έχει αποτρέψει από την αυτοκτονίας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την αρχή του έτους.

Όλοι τους ήταν χρήστες ίντερνετ και το χρησιμοποιούσαν για δηλώσουν με διάφορους τρόπους, την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους και αναρτώντας μηνύματα απόγνωσης σε δημόσια θέα.

Στον εντοπισμό αυτών των μηνυμάτων και την τελική διάσωση των συντακτών τους, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν άλλοι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ενημέρωσαν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα μηνύματα στη συνέχεια διερευνούνταν ψηφιακά και σχηματιζόταν δικογραφία, η οποία προωθείτο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να δοθούν σχετικές παραγγελίες προς τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ. 

Τα 67 άτομα που εντοπίστηκαν από την αστυνομία και είχαν δηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας ήταν ημεδαποί και αλλοδαποί, ηλικίας από 13 έως και 48 ετών.

Στις περιπτώσεις που απετράπη η αυτοκτονία όπως διαπιστώθηκε αρκετοί ανήλικοι είχαν λάβει διάφορα χάπια αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσής τους να αυτοκτονήσουν.

Επίσης, σε διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια, ανήλικοι και ενήλικοι παίκτες, οι οποίοι αποβάλλονταν για λίγες ώρες από τον κεντρικό διαχειριστή του παιχνιδιού λόγω μη τήρησης των κανόνων και δήλωναν ότι θα αυτοκτονούσαν αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα.

Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε δεχθεί και καταγγελία από ιερέα, ο οποίος εξομολογούσε μέσω skype άτομο που δήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει λόγω διάφορων προσωπικών προβλημάτων.  

SHARE:

24Media Network