Έκλεψε την πιστωτική του αδελφού του, για να ψωνίσει στο διαδίκτυο

Έκλεψε την πιστωτική του αδελφού του, για να ψωνίσει στο διαδίκτυο

Συνελήφθη 25χρονος γιατί έκλεψε την πιστωτική κάρτα του αδερφού με την οποία και έκανε αγορές μέσω διαδικτύου

Με την πιστωτική κάρτα του 38χρονου αδερφού του, την οποία και έκλεψε σε ανύποπτο χρόνο, έκανε αγορές μέσω του διαδικτύου 29χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και έπεσε στην «τσιμπίδα» της αστυνομίας σε προκαθορισμένο ραντεβού εμπορικής συναλλαγής.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στα ίχνη του χρήστη του διαδικτύου και στην άμεση εξιχνίαση περιπτώσεων διαδικτυακής απάτης σε βάρος 38χρονου, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο 29χρονος συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού εμπορικής συναλλαγής, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας και της αντίστασης.

Προηγήθηκε καταγγελία υπευθύνων χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, την 9η Απριλίου 2015, σύμφωνα με την οποία ο 38χρονος πελάτης τους, αμφισβήτησε συνολικά δέκα συναλλαγές του, που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν μέσω πιστωτικής του κάρτας. Όπως διαπιστώθηκε, οι διαδικτυακές συναλλαγές του 29χρονου πραγματοποιούνταν με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ψευδείς διευθύνσεις αποστολής των προϊόντων, με στόχο να καλυφθούν τα ίχνη του και να αποπροσανατολιστούν οι αστυνομικές αρχές.

Σε έλεγχο που έγινε στον 29χρονο συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με μεταπώληση παράνομα αγορασμένου κινητού τηλεφώνου, απόδειξη διαδικτυακής αγοράς κινητού τηλεφώνου, δυο κινητά τηλέφωνα και ένα καινούριο κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, που αγόρασε παράνομα με τη χρήση της συγκεκριμένης πιστωτικής κάρτας. Το χρηματικό ποσό των συναλλαγών που πραγματοποίησε ο δράστης παράνομα, μέσω της πιστωτικής κάρτας, ανέρχεται σε 5.910 ευρώ. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE: