ΕΛ.ΑΣ. προς ΑΠΘ: Ενημέρωσαν για την κατάληψη και όχι για τα κακουργήματα

ΕΛ.ΑΣ. προς ΑΠΘ: Ενημέρωσαν για την κατάληψη και όχι για τα κακουργήματα
Καταστροφές στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ μετά τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγορόπουλου MotionTeam

Επιστρέφει το «γάντι» η ΕΛ.ΑΣ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το έγγραφο που κατέληξε στις εισαγγελικές Αρχές αφορούσε την ενημέρωση για την κατάληψη του χώρου πριν γίνουν επεισόδια και όχι για κακουργήματα που γίνονταν, ώστε να μπορούσε να γίνει επέμβαση εντός του κτιρίου.

Επιστρέφει το «γάντι» η ΕΛ.ΑΣ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για την διάψευση που εξέδωσε έναντι της ανακοίνωσης της Αστυνομίας, ισχυριζόμενη ότι «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ αναφέρει επίσης πως «με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής. Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: “Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ”».

Από την Αστυνομία ωστόσο υποστηρίζουν, ότι η κατάληψη από μόνη δεν αποτελεί λόγο επέμβασης, αλλά πρέπει να διαπιστωθεί τέλεση κακουργημάτων, ενημέρωση που δεν υπήρξε ποτέ από την Πρυτανεία προς την ΕΛ.ΑΣ. ή την Εισαγγελία για τον εσωτερικό χώρο των κτιρίων και γι αυτό δεν έγινε επέμβαση εντός του κτιρίου, παρά μόνο στον περιβάλλοντα χώρο όταν αυτά διαπιστώθηκαν από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και πυροδότησε την απάντηση του ΑΠΘ αναφέρει:

«Οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του Α.Π.Θ. αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση. Στον χώρο παρέμειναν πέραν της μίας ώρας, συνεπικουρώντας παράλληλα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ., μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές».
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα