Φόβοι και για άλλα δέματα – βόμβες

Φόβοι και για άλλα δέματα – βόμβες
Απολογία στον εισαγγελέα της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη μαζί της, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Αναβρασμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις επιστολές -βόμβες που εστάλησαν από την Ελλάδα, μετά την αποκάλυψη ότι και η βόμβα στην Γαλλία είχε ελληνική προέλευση. Πού κινούνται οι έρευνε

Έντονος προβληματισμός έχει προκληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα και από την νέα αποκάλυψη, ότι δηλαδή και η δεύτερη επιστολή-βόμβα που εξερράγη στην ευρωπαϊκή έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια υπάλληλος, είχε ελληνική προέλευση. Ως παραλήπτης του δέματος στο Παρίσι φέρεται ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Η αποκάλυψη πως ο φερόμενος αποστολέας έφερε τα στοιχεία του κ. Κικίλια έγινε μάλιστα διά στόματος του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, που ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου και ήταν καλεσμένος. 

Σχετικά με τη διεύθυνση φαίνεται να ήταν από το παλιό πολιτικό γραφείο του εκπροσώπου της ΝΔ, στη οδό Ακαδημίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στα υπολείμματα του δέματος βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε τα στοιχεία του κ. Κικίλια και την οδό Ακαδημίας στα αγγλικά αλλά όχι ολόκληρη, δηλαδή έγραφε «Acadim…», καθώς είχε σχιστεί, όπως επίσης βρέθηκαν υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι δράστες αυτών των ενεργειών χρησιμοποιούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων κατά την αποστολή των δεμάτων ως «ενέργεια προσβολής κατ’ αυτούς του πολιτικού συστήματος» όπως είπε και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης πως είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν το τι έγινε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου .

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης του Νίκου Τόσκα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, χθες, ζητήσαμε άμεσα ενημέρωση από τις γερμανικές Αρχές, μέσω του Γερμανού συνδέσμου που υπάρχει εδώ στην Ελλάδα και άρχισαν να μας δίνουν ό,τι πληροφορίες είχαν στη διάθεσή τους. Στη συνέχεια αρχίσαμε να ερευνούμε τί δεν πήγε καλά από τη στιγμή που μάθαμε ότι το πακέτο αυτό είχε σταλεί από την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αξιωματικοί της αστυνομίας οι οποίοι συνεργάζονται με τα ΕΛΤΑ και συνεργάζονται και με τους ελέγχους του αεροδρομίου και προσπαθούμε να δούμε αυτά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που αγοράστηκαν προ τριών μηνών από τα ΕΛΤΑ και χρησιμοποιούνται στο αεροδρόμιο, γιατί δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν αυτό το δέμα, αυτή τη μικρή έστω ποσότητα πυρίτιδας, για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, έτσι όπως και οι Γερμανοί μας ανέφεραν. Η ποσότητα της ύλης αυτής ήταν μικρή, γύρω στα 31 γραμμάρια και ήταν πυρίτιδα, δεν ήταν καμιά εκρηκτική ύλη στρατιωτική ή οτιδήποτε άλλο, αλλά προσπαθούμε να δούμε τί δεν πήγε καλά.

Θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή, αλλά και τα πιο τέλεια μηχανήματα ξέρετε ότι τα χειρίζονται άνθρωποι και εδώ και στη Γερμανία και μπορεί κάτι να μην πήγε καλά και με το χειρισμό των υπαλλήλων. Όταν βγάλουμε άκρη, όταν βγάλουμε συμπεράσματα θα ανακοινωθούν. Φυσικά και θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία και με τις γερμανικές Αρχές να βελτιώσουμε τις συνθήκες ελέγχου».

Για την Γαλλία ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Εδώ είχαμε μια διαφορετική εξέλιξη γιατί εδώ εξερράγη το δέμα αυτό και ευτυχώς ελαφρά τραυματίστηκε η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΔΝΤ στο Παρίσι. Το δέμα αυτό έγινε μικρά κομμάτια και είχε πολλή μικρή ποσότητα πυρίτιδας και μόλις πριν από λίγα λεπτά μας ενημέρωσαν οι γαλλικές Αρχές, ότι είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα.Υποτιθέμενος αποστολέας είναι πολιτικό πρόσωπο και σε αυτή τη περίπτωση, είναι το όνομα του κυρίου Κικίλια, τον ενημέρωσα πριν από λίγα λεπτά, με μια διεύθυνση γραφείου που δεν χρησιμοποιείται πλέον.

«Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το όνομα γιατί δεν έχουν, οι υπάλληλοι δουλεύουν μηχανικά, δεν νομίζω ότι ελέγχουν ονόματα και δεν προφταίνουν να ελέγχουν και ονόματα. Επομένως αν υπήρξε κάποιο λάθος θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλους παράγοντες και όχι στην παραπλάνηση λόγω των ονομάτων. Είναι μια ενέργεια προσβολής, κατ’ αυτούς, του πολιτικού συστήματος. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι φυσικά να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε, χθες μίλησα άμεσα με τον κύριο Γεωργιάδη και συζητήσαμε και τα θέματα ασφαλείας του και το ίδιο ενημέρωσα και τον κύριο Κικίλια, όπως σας είπα πριν από λίγα λεπτά. Φυσικά οι άνθρωποι εξεπλάγησαν, γιατί ποιά σχέση μπορεί να έχουν με αυτά τα πράγματα; Αυτοί που έκαναν αυτήν την απαράδεκτη, την εγκληματική ενέργεια, έβαλαν τα ονόματα πολιτικών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή. Θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι απέναντι στο πολιτικό σύστημα, πλην όμως και οι ίδιοι ας αναλογιστούν ότι πολιτικές αλλαγές σε συνθήκες δημοκρατίας δεν γίνονται με εγκληματικές πράξεις, δεν γίνονται με τέτοιες επιπολαιότητες. Γίνονται μέσα από τη νομιμότητα και γίνονται μέσα από τους μαζικούς αγώνες. Αυτές οι ενέργειες προσβάλλουν και το εργατικό κίνημα και τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και την κοινωνία και την πατρίδα μας προς το καλύτερο και μόνο κακό κάνουν. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από τη χώρα μας, αλλά το ζήτημα της τρομοκρατίας με όποια μορφή παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια απασχολεί όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και είναι αντικείμενο συζήτησης των Υπουργών Εσωτερικών στις συσκέψεις στις οποίες συμμετέχουμε. Είναι γενικότερο ζήτημα το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του.

Είναι ουρές της παλιάς τρομοκρατίας έτσι όπως την ξέρουμε. Δεν πρόκειται για νεοτρομοκρατία όπως κάποιοι θέλουν να θεωρούν, αλλά φυσικά είναι απαράδεκτη και εγκληματική με όποιο όρο και αν τις βάλει κάποιος. Από κει και πέρα πρέπει να δούμε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπίσουμε με συλλογικό τρόπο και με συνεργασίες και με σύμπνοιες των διαφόρων πολιτικών κομμάτων τα φαινόμενα αυτά».

Παρίσι καλεί Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι νωρίτερα οι γαλλικές Αρχές ύστερα από πρωτοβουλία των ελληνικών όμως Αρχών, έστειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. δύο φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης στο Παρίσι. Βεβαίως, οι Έλληνες αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν έγιναν σοφότεροι από αυτά που είδαν, καθώς το δέμα είχε κομματιαστεί και το μόνο που φαινόταν στις φωτογραφίες αυτές, ήταν η εικόνα της αναστάτωσης με τα σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης.

Περισσότερα, θα αναμένουν οι ελληνικές Αρχές από την εξέλιξη των ερευνών των γαλλικών Αρχών. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν για να διαπιστώσουν αν έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι, εκτός από αυτόν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στο ΔΝΤ στη Γαλλία, καθώς πακέτα προς υπηρεσίες ξένων χωρών έχουν ταχυδρομηθεί αλλά ακόμα κανείς δεν ξέρει αν κάποιο από αυτά ήταν ύποπτο.

Άλλωστε ο φόβος αυτός είναι λογικό να υπάρχει αν αναλογιστεί κανείς αυτά που είχε πράξει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς το 2010 με την FAI, τις επιστολές βόμβες που είχαν στείλει σε 14 πρεσβείες στην Αθήνα, στην Γερμανίδα Καγκελάρια Άνγκελα Μέρκελ, στον τότε Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι έρευνες

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν είχε καμία αμφιβολία από όσα έμαθαν οι αξιωματικοί της από τους Γερμανούς συναδέλφους τους χθες, πως η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” κρυβόταν πίσω από αυτή την ενέργεια και βέβαια σήμερα στις 11 το πρωί επιβεβαιώθηκε με την ανάρτηση της ανάληψης ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι ελληνικές Αρχές απ’ όσα γνωρίζουν από τους Γερμανούς συναδέλφους τους μέσω της συνδέσμου της Europol, είναι ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκε ως εκρηκτική ύλη, πυροτεχνική ύλη, δηλαδή κοινή μπαρούτη βεγγαλικών που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει η “ΣΠΦ” για να περνάει όσο το δυνατόν απαρατήρητη από τα “X-Rays”.

Η πυροτεχνική ύλη μόλις 31 γραμμαρίων, μαζί με τον μηχανισμό είχαν τοποθετηθεί σε κούφιο βιβλίο, όπως και στο παρελθόν, αναμένουν όμως οι ελληνικές Αρχές από τις αντίστοιχες γερμανικές να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το εξώφυλλο του βιβλίου, την ακριβή συνδεσμολογία κλπ, όπως και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, για τυχόν εντοπισμού DNA κλπ.

Αυτό που επίσης ξέρουν έως τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι το δέμα εξωτερικά είχε ελληνικά γραμματόσημα, σφραγίδα της “AIR MAIL” των ΕΛ.ΤΑ. και τα στοιχεία του αντιπροέδρου της ΝΔ εστάλη η βόμβα στον Σόιμπλε και μάλιστα από ταχυδρομείο της Αττικής:

Georgiadis Spyridon Adonis

Akadimias 84

New Democracy

10678

Athina, Attica, Greece

Στο παρελθόν τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε συνεργασία με την FAI. Σήμερα, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” για να δουν πως είναι δυνατόν να έφυγε έτσι αυτό το δέμα…

Το σχέδιο

Η έως τώρα εκτίμηση των Αρχών, που γνωρίζουν από ποιο ταχυδρομείο της Αττικής ξεκίνησε το δέμα, είναι ότι οι δράστες προτίμησαν να ρίξουν το δέμα στο ταχυδρομικό κουτί και όχι να μπουν μέσα στο ταχυδρομείο με τον κίνδυνο να καταγραφούν τα πρόσωπά τους από τις κάμερες των γκισέ των ΕΛ.ΤΑ.

Πρόσθετα, οι Αρχές πιστεύουν ότι η στρατολόγηση και η εντολή ήρθε κατευθείαν από τις φυλακές και τα αδέρφια που έχουν τον ηγετικό ρόλο στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και οι έρευνες σίγουρα στρέφονται προς τα εκεί, άλλωστε και στην περίπτωση του περίφημου “Σχεδίου Γοργοπόταμος” είχε αποδειχθεί περίτρανα πόσο μεγάλο είναι το κενό ασφαλείας στην Φυλακές που επιτράπε σε φαιδρό βαθμό την άνετη δραστηριοποίηση ποινικών και τρομοκρατών μέσα από τις φυλακές.

Η στρατολόγηση αν και είναι νωρίς να εξάγουν συμπεράσματα όπως και η σύλληψη του σχεδίου δεν θεωρούν ότι έγινε τελευταία στιγμή και πως αντιθέτως προετοιμαζόταν πολύ καιρό πριν, άλλωστε η δραστηριότητα έδειξε ότι οι σημερινοί δράστες είχαν αποκτήσει εκπαίδευση και εμπειρία…

Η ανάληψη ευθύνης

“Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις. Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας. Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ [ΠΡΑΞΙΣ 2]

9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008.

Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας.

Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί.

Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.

…συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις. Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας. Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ [ΠΡΑΞΙΣ 2]

9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008.

Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας.

Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί.

Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.

…συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις.

Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας.

Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια.

Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας.

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

Έχουμε ακόμα την οργή…

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις.

Εξεγερτικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της F.A.I. στην Ιταλία και στα αιχμάλωτα μέλη της Σ.Π.Φ. στην Ελλάδα που συνεχίζουν αμετανόητοι…

Εμπρός για τη Μαύρη Διεθνή των αναρχικών της πράξης.

Τίποτα δεν τελείωσε

Όλα συνεχίζονται

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.”.

ΝΔ: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη. «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δύο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε:

Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα