Η αδερφή του Θεοφίλου συνελήφθη μαζί με τον Πετρακάκο

Η αδερφή του Θεοφίλου συνελήφθη μαζί με τον Πετρακάκο
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου, για την σύλληψη του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο αδερφός της κοπέλας που συνόδευε τον Πετρακάκο στον Βόλο και φέρεται να ήταν σύντροφός του, είναι ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην ληστεία και κατ’ επέκταση στην δολοφονία του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα το Αύγουστο του 2012, στην Πάρο

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις που προκύπτουν όσο περνάει η ώρα από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο, την Αθήνα και επαρχιακές πόλεις, στον νέο κύκλο συλλήψεων που άνοιξε η ΕΛ.ΑΣ. για την τρομοκρατία και τις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες με …«άρωμα» αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα που συνόδευε έξω από την πολυκατοικία της οδού Γαλλίας στον Βόλο τον Γιώργο Πετρακάκο και φερόμενη συντροφός του, είναι η αδερφή του Τάσου Θεοφίλου. Υπενθυμίζεται, πως ο Θεοφίλου έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην ληστεία και κατ’ επέκταση στην δολοφονία του αδικοχαμένου τότε ταξιτζή Δημήτρη Μίχα στην Νάουσα της Πάρου κατά την διαφυγή των δραστών, μετά την ληστεία στην Alpha Bank, τον Αύγουστο του 2012. Στην δίκη όμως δεν μπόρεσε να στοιχειοθετηθεί η τυχόν συμμετοχή του ή τυχόν σχέση του με τρομοκρατικές οργανώσεις…

Πρόσθετα, ο νεαρός που συνελήφθη μαζί με τον Πετρακάκο και την Θεοφίλου, αναμένεται να αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητητα μόνο τις κατηγορίες για υπόθαλψη, αφού στο διαμέρισμα εκείνου βρήκε καταφύγιο ο Πετρακάκος, δεν φαίνεται να προκύπτει όμως τυχόν ενεργή εμπλοκή του με εγκληματικές ή τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Παράλληλα με το διαμέρισμα στην συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού, η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε έρευνες και σε δέυτερη γιάφκα που εντοπίστηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου, στη  συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη. Και στα δύο διαμερίσματα εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, μέχρι στιγμής, μεταξύ και άλλων ευρημάτων.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από σχεδιασμένη επιχείρηση εκτελεσμένη μέχρι τέλους το πρωί, αποκλειστικά από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χωρίς τη συμβολή της ΕΚΑΜ και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., για να μην τραβήξουν την προσοχή των υπόπτων και στην τελική της φάση εκτιλύχθηκε αιφνίδια και έξω από την πολυκατοικία για να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους υπόπτους.

Ο Γιώργος Πετρακάκος, είναι ο μόνος που είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης κατά την αντίστοιχη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή, στα τέλη Μαϊου, για την σύλληψη των ληστών του Διστόμου, κατά την οποία αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας και συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Τσιρώνης.

Ο Πετρακάκος θεωρείται «υπαρχηγός» του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, με τον οποίο έχει κάνει μαζί του ένοπλες ληστείες, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το απόγευμα θα υπάρξει και μία πρώτη επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία των έως τώρα ερευνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα