Λάρισα: Φυγόποινος κρυβόταν επί 6 χρόνια μέσα στη ντουλάπα

Λάρισα: Φυγόποινος κρυβόταν επί 6 χρόνια μέσα στη ντουλάπα
Άνδρας με χειροπέδες, Αρχείο Eurokinisi

Ο 47χρονος είχε διαμορφώσει μια ειδική κρύπτη μέσα στην ντουλάπα, ενώ είχε μετατρέψει το σπίτι του σε "φρούριο" με δίκτυο καμερών - Πώς τον ξετρύπωσαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λάρισας.

Μια εξαιρετική -τουλάχιστον ως προς τη σύλληψη- ιδέα είχε 47χρονος Λαρισαίος, φυγόποινος γαρ, για να αποφύγει τη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. που τον αναζητούσε από το 2013. Ο 47χρονος, πέραν του γεγονότος ότι με δίκτυο καμερών κατέγραφε κάθε κίνηση όχι μόνο εξωτερικά του διαμερίσματος αλλά και της οδού έμπροσθεν της πολυκατοικίας όπου διέμενε, για να είναι βέβαιος ότι δεν θα συλληφθεί ακόμη και όταν η αστυνομία θα έμπαινε στο σπίτι του, είχε διαμορφώσει μια ειδική κρύπτη μέσα… στο βεστιάριο.

Εκεί όπου, δυστυχώς για τον ίδιο, τον εντόπισαν κρυμμένο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα μετά από επιχείρηση, τον συνέλαβαν.

Ο 47χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών με αφορμή αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες αναζητούνταν τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ θα αντιμετωπίσει πρόσθετες κατηγορίες με αφορμή και τις κάμερες που είχε τοποθετήσει τόσο στο ισόγειο της πολυκατοικίας όσο και στο μπαλκόνι του διαμερίσματος κατοπτεύοντας ουσιαστικά κεντρική οδό.

Ο φυγόποινος εκτιμάται πως κατά καιρούς άλλαζε χώρους διαμονής στη Λάρισα για να καταφέρνει να κυκλοφορεί ελεύθερος, προνόμιο που απώλεσε χθες τα ξημερώματα όταν έκαναν έφοδο στο σπίτι του, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Οι αστυνομικοί, που ήταν βέβαιοι ότι ο 47χρονος βρίσκεται στο διαμέρισμα, άρχισαν να εξερευνούν σχολαστικότερα τους χώρους όταν από οικείο πρόσωπο που, με καθυστέρηση τους άνοιξε την πόρτα, δηλώθηκε πως ο αναζητούμενος… απουσιάζει.

Ψάχνοντας αρχικά στα δωμάτια για να καταλήξουν στο βεστιάριο που είχε κατασκευασθεί σε διάδρομο του διαμερίσματος. Για να διαπιστωθεί τελικά πως ο 47χρονος δεν κρυβόταν απλά μέσα στο βεστιάριο αλλά σε ειδική κρύπτη μικρών σχετικά διαστάσεων (1 επί 1 μ.) που είχε διαμορφώσει εσωτερικά, στο «πλευρό» της ντουλάπας. Η κρύπτη αυτή έκλεινε μάλιστα εσωτερικά με μικρή πόρτα, ενώ εξωτερικά έδινε την ψευδή εντύπωση πως πρόκειται για ενιαίο τμήμα του επίπλου.

Μάλιστα η θύρα της κρύπτης εσωτερικά είχε και ασφάλεια έτσι ώστε να μην «ανοίγει» εξωτερικά, ενώ ο 47χρονος είχε πάρει μαζί του και νερό για τις ώρες αναμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς αρχικά αιφνιδιάσθηκε καθώς δεν είχε φαντασθεί μια τέτοια εξέλιξη, την οποία αντιμετώπισε ωστόσο με ιδιαίτερη ψυχραιμία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν τρεις δικαστικές αποφάσεις, με σοβαρότερη την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ με αφορμή τις κάμερες θα παραπεμφθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Με αφορμή τη σύλληψη του 47χρονου από την ΕΛ.ΑΣ., ανακοινώθηκε χθες ότι συνελήφθη «από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 47χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 165 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς και έξι ενεργές διαδικτυακές ασύρματες και καλωδιακές κάμερες ασφαλείας.

Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απάτης, της κλοπής, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα