Λέρος: Παρέμβαση της εισαγγελέως του ΑΠ για τα τρία κακοποιημένα παιδιά

Άρειος Πάγος
Άρειος Πάγος EUROKINISSI

Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να φύγουν τα παιδιά από το νησί και να εγκατασταθούν σε ειδική δομή, ενώ παρήγγειλε να ερευνηθεί, εάν υπάρχει και τέταρτο παιδί της οικογένειας το οποίο πάσχει από νοητική υστέρηση,και αν έχει κακοποιηθεί και αυτό

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης σε ανώτατο επίπεδο προκάλεσε η υπόθεση κακοποίησης των δυο ανήλικων παιδιών στη Λέρο , με πρωταγωνιστές όπως φαίνεται τους ίδιους τους τους γονείς.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω ώστε να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους. Επιπλέον, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να φύγουν τα παιδιά από το νησί και να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται. Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε να ερευνηθεί, εάν υπάρχει και τέταρτο παιδί της οικογένειας το οποίο πάσχει από νοητική υστέρηση,και αν έχει κακοποιηθεί και αυτό.

ADVERTISING

Το κουβάρι της υπόθεσης που προκαλεί αποτροπιασμό άρχισε να ξετυλίγεται όταν το 14χρονο κορίτσι της οικογένειας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία. Εκεί διαπιστώθηκε πως το παιδί είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση για την οποία φέρεται να κατονόμασε τους ίδιους της τους γονείς.

Είχε προειδοποιήσει το Χαμόγελο του Παιδιού

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο, εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως διευκρινίζει, είχε λάβει καταγγελία στην "Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056", ήδη από τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης. Όπως αναφέρει το "Χαμόγελο", όπως συμβαίνει με κάθε τέτοιου είδους καταγγελία ενημέρωσε την Εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Δυο μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2017, αναφέρει η ανακοίνωση, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας κάλεσε στο "Χαμόγελο του Παιδιού", για να αναφέρει ότι το 13χρονο κορίτσι και ο 8χρονος αδερφός του μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο Παίδων, μετά από εισαγγελική εντολή, ενώ πρόσθεσε πως η 13χρονη είχε φύγει μόνη της από το νοσοκομείο, υπό τον φόβο της επιστροφής στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε και επέστρεψε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 14χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους ακόμα κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει:

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σοκ στη Λέρο: Γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τα τρία παιδιά τους

Λέρος: Από τον Μάιο του 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού είχε ενημερώσει τις αρχές για την κακοποίηση των παιδιών

SHARE:

24Media Network