Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους 4 δραπέτες. Στη δημοσιότητα τα ονόματα των δυο νεκρών κακοποιών

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους 4 δραπέτες. Στη δημοσιότητα τα ονόματα των δυο νεκρών κακοποιών

Νεκροί από σφαίρες αστυνομικών έπεσαν το βράδυ της Τρίτης στην Κόνισκα, δύο κακοποιοί. Ο ένας είναι ένας από τους δραπέτες των Τρικάλων και ο άλλος ο θείος του, που βοηθούσε τη συμμορία. Πώς έφτασαν στα ίχνη τους. Τουλάχιστον 300 αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην ορεινή Ναυπακτία, μετά τη χθεσινή μάχη ανδρών των ΕΚΑΜ, με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που είχε ως αποτέλεσμα δύο κακοποιοί να πέσουν νεκροί.

Στις έρευνες συμμετέχουν τουλάχιστον 300 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και άνδρες των EKAM, της Αντιτρομοκρατικής και της ΟΠΚΕ. Στην αστυνομική επιχείρηση συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα με δύο ομάδες Ειδικών Αποστολών.

Η συμπλοκή έγινε στις 9 το βράδυ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, νεκροί είναι:

Ο 27χρονος Αλβανός δραπέτης των Φυλακών Τρικάλων, Έντισον Λίκα, ο οποίος δήλωνε εργάτης και είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2008 στο Ναύπλιο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές.

Ο 36χρονος Φλαμούρ Λίκα, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία, διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25.03.2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.

Επομένως, ο δεύτερος νεκρός είναι συγγενής του 27χρονου και όχι ένας εκ των 5 δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία αναζητά 4 και όχι τρεις δραπέτες.

Ξέφυγε και πάλι ο Κόλα

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr,  από τα ξημερώματα της Τρίτης τελικά είχαν εντοπιστεί στην περιοχή οι δύο κακοποιοί και όχι τέσσερις, γεγονός που σημαίνει πως οι Αλβανοί αποφάσισαν να χωριστούν και τελικά δυο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις ειδικές δυνάμεις στην Κόνισκα, ενώ είναι άγνωστο που έχουν πάει οι άλλοι τέσσερις και αν βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Ανάμεσα στους νεκρούς δεν είναι ο Μάριον Κόλα, αρχηγός της ομάδας και ο πλέον επικίνδυνος από τους δραπέτες.

Οι δυο Αλβανοί είχαν εγκλωβιστεί στην Κόνισκα από το πρωί όταν εντοπίστηκαν από θερμικές κάμερες και πριν ακόμη πέσει το σκοτάδι οι διωκτικές ειδικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιχειρήσουν. Οι δραπέτες, μόλις είδαν ότι  είχαν πλέον περικυκλωθεί, άνοιξαν αμέσως πυρ και οι ΕΚΑΜίτες τους εξουδετέρωσαν, σκοτώνοντας τους επί τόπου. Η ταυτότητα των δραστών έχει καταρχήν εξ’ όψεως επιβεβαιωθεί και έφεραν πάνω τους δυο πολεμικά τυφέκια Καλασνικοφ και ένα πιστόλι Τοκάρεφ.

Πληροφορίες για εύρεση χειροβομβίδων και μεγάλου χρηματικού ποσού, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Οι έρευνες στην περιοχή για την ανεύρεση και των υπόλοιπων δραπετών συνεχίζονται αλλά δεν αποκλείεται η απόσταση μεταξύ τους να είναι μεγάλη και άλλοι τρεις να βρίσκονται στην ορεινή Ναυπακτία ή την Ευρυτανία.

“Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να συλλάβουμε ή να εξουδετερώσουμε και τους υπολοίπους. Είναι στοίχημα για εμάς αυτή η επιχείρηση και ζήτημα τιμής για την Αστυνομία” δηλώνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ., που από την αρχή της επιχείρησης, πριν από 15 μέρες, βρίσκεται στα βουνά των τριών γειτονικών νομών στο κατόπι των δραπετών των φυλακών των Τρικάλων.

Οι κακοποιοί είναι πολύ επικίνδυνοι και εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο αλλά και στο θάνατο μιας νεαρής κοπέλας,  στα Ίσθμια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα