Μπαράζ 'παρεμβάσεων' από αντιεξουσιαστές σε φορείς και υπηρεσίες

Παρέμβαση σε συμβολαιογραφείο πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018. Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν στο συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο κτηρίου επί της οδού Καποδιστρίου 18.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Παρέμβαση σε συμβολαιογραφείο πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018. Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν στο συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο κτηρίου επί της οδού Καποδιστρίου 18. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Κατάληψη στα γραφεία του ΔΣΑ και στην ΕΥΔΑΠ- Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ και προβληματισμός για τις επιθέσεις

Ανησυχία προκαλεί στην ΕΛΑΣ το μπαράζ των εισβολών από ομάδες αντιεξουσιαστών σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Εκτός από τον διαρκή "πονοκέφαλο" των "παρεμβάσεων" του Ρουβίκωνα, αντιεξουσιαστικές ομάδες το τελευταίο διήμερο έχουν προχωρήσει σε μια σειρά καταδρομικών επιθέσεων και όλα δείχνουν ότι τέτοιες ενέργειες θα έχουν συνέχεια.

ADVERTISING

Ειδικότερα, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, ενώ “παρέμβαση” περίπου την ίδια ώρα έκαναν μέλη άλλης ομάδας στην ΕΥΔΑΠ, στην Ομόνοια. Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, η κατάληψη στα γραφεία του ΔΣΑ έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στον υπόδικο Γρηγόρη Τσιρώνη.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή τους οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν: "Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη. Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών. Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο."

Την Πέμπτη ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησαν τρεις διαδοχικές επιθέσεις. Στη μία το μεσημέρι, ξεκινώντας από τα ΕΛ.ΤΑ. στην συμβολή των οδών Πατησίων και Δεριγνύ, προκαλώντας φθορές στις τζαμαρίες, στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στην συμβολή των οδών Πατησίων και Κότσικα και τέλος σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 στην Πλατεία Κάνιγγος.

Αμέσως μετά τις επιθέσεις τους οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή στα στενά των Εξαρχείων ενώ παρά την κινητοποίηση που ακολούθησε από την Αστυνομία, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

SHARE:

24Media Network