Στην Εισαγγελία καλείται ο Σώρρας ως ύποπτος

Στην Εισαγγελία καλείται ο Σώρρας ως ύποπτος

Ο Αρτέμης Σώρρας, καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τη δράση της "Ελλήνων Συνέλευσις"

Εξηγήσεις για τη δράση της "Ελλήνων Συνέλευσης" καλούνται να δώσουν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται, οι πρωτεργατες της οργάνωσης, με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, ήδη έχει καλέσει συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Αρτ. Σώρρα, προκειμένου με την ιδιότητα των υπόπτων, έως αύριο να καταθέσουν μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, τις γραπτές εξηγήσεις τους γύρω από σωρεία κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Μεταξύ των πράξεων που ερευνόνται από την εισαγγελική λειτουργό, είναι αυτές της απάτης, της διεύθυνσης, σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και τα πλημμελήματα της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

ADVERTISING

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική λειτουργός έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που έχουν φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με την "Ελλήνων Συνέλευσις". Ανάμεσά τους είναι η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, την οποία είχε υποβάλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε αυτή, υποστήριζε πως "πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας". Αντίστοιχα, έχουν συσχετιστεί και άλλες δικογραφίες που ήδη εκκρεμούσαν, όπως εκείνη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πελοποννήσου σχετικά με τη μη καταβολή οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες συνοδεύονταν από εξουσιοδοτήσεις της οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τράπεζα της Ελλάδας: Απένταρος και αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο Σώρρας

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο

Στο Άρειο Πάγο η απόφαση Σώρρα

SHARE:

24Media Network