Παιχνίδια κατασκοπείας: Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενο διαρροής στρατιωτικών μυστικών

Εορτασμός της εθνικής εορτής 25ης Μαρτιου---Στρατιωτική παρέλαση παρουσία του Π.τ.Δ. Κάρολου Παπούλια και της πολιτικής ηγεσίας / Στην φωτογραφία ο διακρίνεται ο ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας ( Κ )       ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Εορτασμός της εθνικής εορτής 25ης Μαρτιου---Στρατιωτική παρέλαση παρουσία του Π.τ.Δ. Κάρολου Παπούλια και της πολιτικής ηγεσίας / Στην φωτογραφία ο διακρίνεται ο ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας ( Κ ) ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της "μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών" ερευνά με εντολή της εισαγγελίας η Κρατική Ασφάλεια με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδα

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που διατηρούν δημοσιογράφοι του πειραϊκού ρεπορτάζ, σχετικά με φύλαξη χώρων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Π. Φάκου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη διαρροή στρατιωτικών μυστικών από δράστες μη στρατιωτικούς, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας η έρευνα διατάχθηκε «με αφορμή αναρτηθέν στο διαδίκτυο δημοσίευμα (Πειρατικό Ρεπορτάζ, 10-2-2014, Οι βατραχάνθρωποι του ΛΣ σε φύλαξη στόχων εκτός χώρου ΛΣ με τον νόμο) ..» ενώ τα προς διερεύνηση αδικήματα αφορούν:

(α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και

(β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς δράστες».

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών αυτοί που διέρρευσαν την πληροφορία στο διαδίκτυο

SHARE:

24Media Network