Πάνω από 2 δισ. ευρώ διαχειρίστηκε το ‘μαϊμού’ Fund

Πάνω από 2 δισ. ευρώ διαχειρίστηκε το ‘μαϊμού’ Fund
ΕΡΜΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Διακινήθηκαν σε 60 Offshore που διαχειρίζονταν τα Fund του χρηματιστή και του Επίτιμου Προξένου, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ήταν “μαύρο χρήμα”`

Τεράστιων διαστάσεων στα χρονικά των οικονομικών εγκλημάτων αποτελεί η υπόθεση  εξαπάτησης εκατοντάδων επιχειρηματιών σε Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ουκρανία κλπ. την οποία είχαν στήσει επί σειρά ετών 5 αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε άλλα 25 μέλη.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων – Funds και χρησιμοποιώντας Offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς «παραδείσους» δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσαν επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και στην Ελλάδα, υποσχόμενοι στα θύματά τους μεγάλα κέρδη και αποδόσεις, τα οποία καρπώνονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά αυτά που διακινήθηκαν σε 60 Offshore αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 500 εκάτ. ευρώ διακινήθηκαν με νομιμοφανή τρόπο μέσω τραπεζικών λογαριασμών και το υπόλοιπο 1,5 δισ. είναι “μαύρο χρήμα”!

Οι Offshore αυτές βρίσκονται σε διάφορους γνωστούς “φορολογικούς παραδείσους”, στο Μπελίζ, στις Σεϋχέλλες, στι βρετανικές Παρθένες Νήσους κλπ. και τις διαχειρίζονταν κυρίως τρεις επενδυτικές εταιρείες Fund, για τις οποίες χρειάστηκαν μήνες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας να κατανοήσουν την δομή τους αφού ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη και ενώ αρχικά έδειχναν πως τις διαχειρίζονταν διαφορετικά άτομα, στην ουσία και πίσω από όλα αυτά υπήρχε ένα άτομο και μία “μητρική” εταιρεία.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, ο οποίος μάλιστα ήταν και επίτιμος πρόξενος εκεί, ενώ πρωταγωνιστής στην υπόθεση φέρεται και ένας 47χρονος Έλληνας χρηματιστής, παλιός γνώριμος των Αρχών, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση “πυραμίδας”.

Η λεία των απατεώνων από την μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350-370 εκατομμύρια ευρώ που καρπώθηκαν από τις δήθεν αποδόσεις που έταζαν, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα τους είναι εκατοντάδες και  κυρίως στην Ελλάδα, την Μ. Βρετανία και την Ουκρανία. Αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις στην Ασφάλεια Αττικής σχετικά με όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα