Παπαγεωργόπουλος για τη νέα δίωξη: "Ο εκάστοτε δήμαρχος δεν εμπλέκεται στην οικονομική διαχείριση του δήμου"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ PHASMA

Ποια η απάντηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τη νέα δίωξη που του ασκήθηκε για "τρύπα" 1,1 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση, με την οποία απαντάει στη νέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που του ασκήθηκε, εξέδωσε την Τρίτη (16/12) ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απιστία στην υπηρεσία κατ΄εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και αφορά "τρύπα" ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου την περίοδο 1998-2004. Ο πρώην δήμαρχος αρνείται τις κατηγορίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο "ιστορικός του μέλλοντος θα δώσει την εξήγηση".

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Διαβάζω στις Εφημερίδες ότι προτείνεται για άλλη μία φορά η παραπομπή μου στο Δικαστήριο ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά για τις «ειδικές εντολές»… των Αντιδημάρχων Οικονομικών όταν:

»α) Οι ειδικές εντολές των Αντιδημάρχων Οικονομικών ενεκρίνοντο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Υπουργείο Οικονομικών, την Περιφέρεια Κ.Μ., τους Ορκωτούς Ελεγκτές, την Δημαρχιακή Επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο κλπ!

»β) Το καθεστώς των ειδικών εντολών των Αντιδημάρχων Οικονομικών λειτουργούσε από ιδρύσεως του Δήμου Θεσσαλονίκης χωρίς καμία παρατήρηση από οποιοδήποτε Ελεγκτικό Όργανο! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 1998, ένα χρόνο πριν ορκισθώ Δήμαρχος, είχαν υπογραφεί στον Δ.Θ. 285 ειδικές εντολές από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

»γ) Ο εκάστοτε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν εμπλέκεται στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, η οποία διεκπεραιώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, διευθύνσεις και τμήματα, χωρίς οποιαδήποτε παρεμβολή, συμμετοχή, ή ανάμειξη του Δημάρχου!

»δ) Η διαδικασία της εκδόσεως των ειδικών εντολών διεκπεραιωνόταν εξ ολοκλήρου χωρίς οποιαδήποτε υπογραφή Δημάρχου, αφού ο Δήμαρχος πάντοτε εκχωρούσε όλες τις αρμοδιότητές του που είχαν σχέση με τα οικονομικά του Δήμου!

»ε) Σύμφωνα με τον Νόμο 2690/99 δεν νοείται «παράλληλη άσκηση των ιδίων εξουσιών» και από το πρόσωπο που τις εκχώρησε και από το πρόσωπο στο οποίο εκχωρήθηκαν, γεγονός το οποίο έχει επιβεβαιώσει με σειρά αποφάσεών του ο ίδιος ο Άρειος Πάγος!

»στ)Δεν υπάρχει κάποια οικονομική εκκρεμότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το θέμα των ειδικών εντολών των αντιδημάρχων οικονομικών, κατά την περίοδο της Δημαρχίας μου.

»Παρόλα αυτά παραπέμπομαι…

»Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δώσει την εξήγηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ατέλειωτο φαγοπότι. Νέα δίωξη σε Παπαγεωργόπουλο για "τρύπα" στο δήμο Θεσσαλονίκης

SHARE: